Ελλάδα|31.10.2018 20:41

«Από την Αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία»

Μαρίνα Ζιώζιου

Το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Δήμου Πύργου Ηλείας, ο Δήμος Πύργου και το Επιμελητήριο Ηλείας, συνδιοργανώνουν από 2 έως και 4 Νοεμβρίου 2018 στον Πύργο Ηλείας το Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού.

Γενικό θέμα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, είναι «Από την Αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία».

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού, καθώς επίσης συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.ά.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος, ενώ τους Συνέδρους θα προσφωνήσουν ο φιλοξενών επίσκοπος, μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

τουρισμόςσυνέδριο