Ελλάδα|17.02.2022 15:00

Θεσσαλονίκη: Πανικός σε σχολείο από κούφωμα που έπεσε μπροστά σε μαθητές

Ρωμανός Κοντογιαννίδης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Κούφωμα έπεσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μπροστά σε μαθητές
Κούφωμα έπεσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μπροστά σε μαθητές
Κούφωμα έπεσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μπροστά σε μαθητές
Κούφωμα έπεσε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μπροστά σε μαθητές

Από θαύμα δεν τραυματίστηκαν μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όταν εν ώρα μαθήματος έπεσε κούφωμα κι έσπασε το τζάμι σε χίλια κομμάτια μπροστά σε μαθητή που επιχείρησε να ανοίξει το παράθυρο και δίπλα σε άλλους που βρίσκονταν στα θρανία. Πρόκειται για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», αφού στο συγκεκριμένος σχολείο έχουν σημειωθεί κι άλλα σοβαρά ατυχήματα στο πρόσφατο παρελθόν, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός.

Οι γονείς των μαθητών φέρονται αγανακτισμένοι από τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά τους και θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Η βασική διαμαρτυρία τους είναι η κακή συντήρηση του κτιρίου, το οποίο είναι πολύ παλιό και είναι αρμόδια για οτιδήποτε γίνει σε αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr η διευθύντρια του σχολείου, Χρύσα Γεράνη, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τα παράθυρα στις τάξεις θα πρέπει να ανοίγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αερίζονται οι αίθουσες. Στο πλαίσιο αυτό, εν ώρα μαθήματος, η δασκάλα της Ε΄ τάξης ζήτησε από μαθητή, που καθόταν κοντά στο παράθυρο, να το ανοίξει.

Ο μαθητής επιχείρησε να ανοίξει το παράθυρο, ωστόσο, το κούφωμα ξηλώθηκε ολόκληρο και μαζί με το τζάμι έπεσε στο πάτωμα μπροστά στα πόδια του. Το τζάμι έγινε πολλά κομμάτια, χωρίς, ευτυχώς να εκσφενδονισθεί κάποιο από αυτά και να χτυπήσει το μαθητή που άνοιξε το παράθυρο αλλά και άλλους που βρίσκονταν στα διπλανά θρανία.

«Το κούφωμα και το τζάμι θα μπορούσε να πέσει στο κεφάλι του μαθητή που άνοιξε το παράθυρο και να τον χτυπήσει πολύ σοβαρά. Επίσης, το τζάμι έγινε χίλια κομμάτια θα μπορούσαν να τραυματιστούν και άλλα παιδιά. Ευτυχώς, δε χτύπησε κανένας. Η δασκάλα πρόλαβε και φώναξε στα παιδιά να μετακινηθούν αμέσως προς τα μπροστά. Το κτίριο είναι πολύ παλιό, βρίσκεται στη διαδικασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων κι έτσι δεν επιτρέπεται να αλλάξουμε ούτε τα κουφώματα. Όμως, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε συνθήκες επικινδυνότητας. Οι γονείς θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις», τόνισε στο ethnos.gr η κ. Γεράνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο στην αυλή του ίδιου σχολείου έπεσε σκέπαστρο από το δυνατό αέρα, ενώ πριν από σχεδόν δύο χρόνια έπεσε δέντρο. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις δε χτύπησε κανένας.   

ειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηατύχημαμαθητέςγονείςσχολείο