Ελλάδα|18.02.2022 22:16

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Η στιγμή του απεγκλωβισμού των 2 οδηγών

Newsroom

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.


Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 11 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα σήμερα, άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο αλλοδαπούς οδηγούς - έναν βουλγαρικής και έναν αφγανικής καταγωγής - που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου. Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ' όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού των δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο

Τα πλάνα της επιχείρησης διάσωσης των δύο οδηγών που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry Olympia πραγματικά συγκλονίζουν.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο της δραματικής διάσωσης, το ελικόπτερο πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η πυρκαγιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα. Εν συνεχεία, αφήνει με σχοινί άνδρες της ΕΜΑΚ για να εξερευνήσουν το πλοίο και να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους.

Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των διασωθέντων του φλεγόμενου πλοίου

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διασωληνώθηκε ο ένας ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia. Πρόκειται για τον 65χρονο οδηγό βουλγαρικής καταγωγής που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα. Ο δεύτερος από τους διασωθέντες, υποβάλλεται σε εξετάσεις στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα, αφγανικής καταγωγής. 

Στους 3 άνδρες της ΕΜΑΚ που ήταν πάνω στο πλοίο χορηγείται οξυγόνο γιατί εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα  καπνού.

ειδήσεις τώραEuroferry Olympiaαγνοούμενοιφωτιά