Ελλάδα|01.03.2022 21:34

Πόλεμος Ουκρανία: Απομακρύνεται προσωπικό από το προξενείο της Μαριούπολης

Newsroom

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει την Τετάρτη 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από την Μαριούπολη προς τα Ανατολικά, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από την Μαριούπολη αύριο στις 11.00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

ΟΙ Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από την Μριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Χτύπησαν το κέντρο της Μαριούπολης - Στο σκοτάδι πάλι η πόλη

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία, με τα ρωσικά στρατεύματα να σφίγγουν τον κλοιό στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί.

Πολλά σπίτια και ένα σχολείο G16 καταστράφηκαν. Επιπλέον, ο οικιστικός τομέας της συνοικίας της Αριστερής Όχθης, καθώς και η επικράτεια της Δημοτικής Επιχείρησης Kommunalnyk δέχθηκαν ξανά πυρά.

Περίπου στις 5:30 μ.μ. άρχισε ο νέος βομβαρδισμός της πόλης.

πόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαειδήσεις τώρα