Ελλάδα|02.03.2022 11:23

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τις διαφορές στις καταθέσεις μητέρας και επίσημων ιατρικών εγγράφων εξετάζουν οι αρχές

Newsroom

Αντιφάσεις στις καταθέσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα και στα επίσημα ιατρικά έγγραφα εξετάζουν οι αρχές αφού, η υπόθεση εξελίσσεται σε γρίφο.

Για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε καταθέσει ότι η 3,5 ετών κόρη της πέθανε στις  16.40 το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 την ώρα που εκείνη κοιμόταν δίπλα της. «Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των ιατρών και πάλι δε βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα… Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη… Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο», ανέφερε η μητέρα των κοριτσιών στην κατάθεσή της, παρότι τα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας καταλήγουν στο ότι δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια των ειδικών επιστημόνων του νοσοκομείου. Οι πληροφορίες του νοσοκομείου «Παίδων» αναφέρουν ότι, ενημερώθηκαν για τον θάνατο της μικρής, στις 17.15, δηλαδή, 35 λεπτά αργότερα, από την ώρα που κατέθεσε η μητέρα. «Έλαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Έγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση! Χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό», αναφέρεται, ενώ γίνεται γνωστό ότι έγινε αμέσως ΚΑΡΠΑ και εκλήθη η ΜΕΘ για υποστήριξη.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», την ίδια στιγμή, αποκαλύπτει και ότι υπάρχουν αντιφάσεις και όσον αφορά στην ώρα θανάτου της Ίριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Η θεία του κοριτσιού, που είναι και το πρόσωπο που την εντόπισε, κατέθεσε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Η κλήση στο ΕΚΑΒ, ωστόσο, έγινε στις 11.37 το πρωί, παρότι η θεία ισχυρίστηκε, στη συνέχεια, ότι μπορεί να έχει κάνει και λάθος, όμως, παραμένει μυστήριο το πώς, ενώ οι δύο αδελφές ξύπνησαν γύρω στις 10.30 π.μ., πήγαν να δουν τι κάνει το παιδί μία ώρα αργότερα.

Ακόμα, οι καταθέσεις των γιατρών αναφέρουν ότι τα πρώτα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς. Τότε, έγιναν στο 9χρονο παιδί πλήρεις εξετάσεις, οι οποίες, όμως, δεν υπέδειξαν κανένα πρόβλημα. Όσο βρισκόταν στον θάλαμο νοσηλείας, παρουσία μόνο της μητέρας του, το κορίτσι έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο δίνοντας την εντύπωση ότι είχε αποβιώσει. Εντέλει συνήλθε μετά από 8 λεπτά λιποθυμίας έχοντας, όμως, υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της ανέβαζε στο facebook ένα βίντεο με την Τζωρτζίνα να χορεύει και να γελάει.

Με την υπόθεση ασχολούνται και τρεις ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Αθήνας που ξεκίνησαν, από την Τρίτη, 1 Μαρτίου, έρευνα για τον θάνατο της Μαλένας, το 2019. Εκτός από την έρευνα που γίνεται από το «Ανθρωποκτονιών» της Αθήνας, οι Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλογρηάς και Χριστίνα Τσάκωνα (η οποία, μάλιστα, είχε εξετάσει τη μία από τις κόρες της οικογένειας) αποτελούν την επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα αμιγώς ιατρικά στοιχεία θανάτου του παιδιού. Οι τρεις ιατροδικαστές θα εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Νεκροτομικά ευρήματα, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, εκθέσεις και πορίσματα του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι στην Αθήνα, θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Δεν είναι τυχαίο το ότι οι τρεις τους θα ερευνήσουν ειδικά τις συνθήκες και αιτίες θανάτου του πρώτου από τα τρία παιδιά. Ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια που τότε είχε δύο παιδιά και αργότερα ήρθε και ένα τρίτο, δεν κίνησε απολύτως καμία υποψία για το αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο. Θεωρήθηκε ένα τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένεια. Όμως, όταν ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, η οπτική άλλαξε δραματικά.

Με την Τζωρτζίνα ξεκινά η έρευνα του Ανθρωποκτονιών

Οι αναλυτές στο «Ανθρωποκτονιών» επικεντρώνονται στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που επήλθε πριν από ένα μήνα καθώς πιστεύεται ότι έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα στοιχείο που θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελεί η τελευταία μία ώρα ζωής της μικρής αφού εκτιμάται πως, το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα αποτελέσει το καμπή για την λύση του μυστηρίου. Από τους αστυνομικούς θα εξεταστεί η κλινική εικόνα της μικρής, η φαρμακευτική της αγωγή, η διατροφή της- μέχρι και τα τελευταία της λόγια. Ουσιαστικά, προσπαθούν να σχηματίσουν μία αναπαράσταση της τελευταίας ώρας ζωής της 9χρονης, καθώς εκεί πιστεύεται ότι κρύβονται σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Και οι γονείς στο μικροσκόπιο

Μέσα από συνεντεύξεις και αναρτήσεις στα social media οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών προσπαθούν να διεισδύσουν στο μυαλό των γονιών των τριών κοριτσιών ώστε να αντλήσουν στοιχεία για το ζευγάρι. Κάθε λεπτομέρεια που μπορεί για τους υπόλοιπους να μη θεωρείται σημαντική, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία των ερευνών. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επιχείρησε, την Τρίτη, να επικοινωνήσει με τη μητέρα των κοριτσιών ρωτώντας την αν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της ότι, πίσω από τον θάνατό τους, μπορεί να κρύβεται κάποια εγκληματική πράξη. Ωστόσο, η ίδια δε θέλησε να απαντήσει.

θάνατοςΠάτραειδήσεις τώραπαιδιάκορίτσια