Ελλάδα|06.03.2022 11:52

Πάτρα: Αστυνομική παρουσία στο μνημόσυνο των τριών κοριτσιών

Newsroom

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε το μνημόσυνο στη μνήμη των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία σχεδόν χρόνια στην Πάτρα.

Οι γονείς τον δύο παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαν νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών για τη Μαλένα, την Τζωρτζίνα και την Ίριδα. Όπως αναφέρει το thebest.gr συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ένας χρόνος από το θάνατο της Ίριδας και τρία χρόνια από το θάνατο της Μαλένας. Οι γονείς των κοριτσιών που βιώνουν αυτή την απίστευτη τραγωδία αποχώρησαν από τον ναό γύρω στις 10:30 πιασμένοι χέρι χέρι.

Το μνημόσυνο τελέστηκε ήσυχα και μακριά από τις κάμερες σε κλίμα οδύνης για το χαμό των τριών παιδιών, σε στενό οικογνειακό κύκλο.

Αισθητή πάντως ήταν και η παρουσία της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

Γιατροί και νοσηλευτές για το θάνατο των παιδιών

Την ίδια ώρα στην κύρια φάση της, με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου απεβίωσε στις 22 Ιανουαρίου 2021 η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, αλλά και αυτών του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και τοποθετήθηκε απινιδωτής στο άτυχο κορίτσι, έχει εισέλθει πλέον η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν τις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι καταθέσεις τουλάχιστον 15 υγειονομικών από δύο νοσοκομεία στην Πάτρα όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή στην Αθήνα. Στελέχη των Αρχών μιλούν για μία έρευνα που έχει λάβει συγκεκριμένη κατεύθυνση και για «εξαιρετικά κατατοπιστικές καταθέσεις», τονίζοντας, παράλληλα, πως «γίνονται προσεκτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Πάνος Σόμπολος: Δεν αποκλείω τίποτα

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Πάνου Σόμπολου στο Open που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας λέγοντας πως αν κάτι τέτοιο ισχύει θα μιλάμε για το «έγκλημα του αιώνα».

«Πολλοί με ρωτούν για αυτή την υπόθεση 'τι πιστεύεις' και 'τι μπορεί να έχει γίνει'; Εγώ απαντώ. Δεν μπορώ να αποκλείσω καμία εκδοχή. (...) Ούτε όμως και την εγκληματική ενέργεια μπορείς να αποκλείσεις. Σε καμία περίπτωση. Πολλοί με ρωτάνε αν το έκανε συγγενικό πρόσωπο. Απαντώ:Δεν αποκλείω τίποτα. Γιατί; Γιατί τα έχω δει όλα στα δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα που έχω καλύψει στη δημοσιογραφική μου πορεία. Αν αποδειχθεί τελικά ότι έχουμε εγκληματική ενέργεια οπωσδήποτε θα είναι το έγκλημα του αιώνα και θα μείνει στην ιστορία των αστυνομικών χρονικών» είπε στο Open και το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Πάνος Σόμπολος.

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων είπε: «Κατ' αρχάς το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως βλέπετε έχουν δημοσιευτεί οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών και μάλιστα κάποιοι εκ των πραγματογνωμόνων έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τις δύο πρώτες εκθέσεις ότι υπάρχει περιθώριο επαναξιολόγησης.

Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη διαδικασία, δηλαδή της διαδικασίας που γίνεται στο τρίτο παιδί για να έχουμε τουλάχιστον μία έναρξη μίας διαδικασίας όμως απ' ό,τι είδαμε με τους συναδέλφους βλέπουμε ότι ουσιαστικά από αυτά που έχουν δημοσιευτεί πρέπει να υπάρξει μία επαναξιολόγηση και της πρώτης και της δεύτερης έκθεσης.

Πράγματι, θα σας έλεγα ότι φαίνεται ότι τα ευρήματα έχουν καταγραφεί σωστά και μάλιστα για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην πρώτη έκθεση φαίνεται ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα παθολογοανατομική εξέταση, δηλαδή όταν πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε τα σωστά ευρήματα στη συνέχεια όμως ο ιατροδικαστής προφανώς έχει την ευθύνη να αξιολογήσει όλο το υλικό και να ορίσει την αιτία θανάτου και το μηχανισμό. Εκεί πιθανά χρειάζεται μία επαναξιολόγηση γιατί υπάρχει μία πληθώρα ευρημάτων και δυστυχώς υπάρχει μία κατεύθυνση συγκεκριμένη ενώ στα πλαίσια της διάγνωσης υπάρχουν και άλλα ζητήματα».

Συμπλήρωσε επίσης: «Αν δει κάποιος την πρώτη και τη δεύτερη έκθεση έχουν κάποια κοινά ευρήματα».

ειδήσεις τώραθάνατοςπαιδιάμνημόσυνοΠάτρα