Ελλάδα|09.03.2022 12:00

Καυγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη καθίζηση στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά

Newsroom

Σε διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η μεγάλη καθίζηση περίπου 30 πόντων που σημειώθηκε στο δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς περίπου 800 μέτρα πριν το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας.

Την αρχή έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για ολιγωρίες, καθυστερήσεις και προχειρότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 - 2017: «Από το καλοκαίρι του 2015, με συνεχείς κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις ως Βουλευτής Ηρακλείου της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχα επισημάνει προς τον τέως Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης του έργου του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

Προσέθεσε μάλιστα ότι οι φόβοι του πως ο δρόμος παραδόθηκε «με την ψυχή στο στόμα», επιβεβαιώθηκαν 2,5 χρόνια αργότερα: «Ένα νέο οδικό έργο, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί «ανάσα» για την κυκλοφορία και τις αγροτικές μεταφορές της τοπικής κοινωνίας, έπαθε μεγάλη καθίζηση, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα. Τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στις ολιγωρίες, τις καθυστερήσεις και τις προχειρότητες της περιόδου 2015-2017, όπως έχω επισημάνει πολλάκις. Οι δουλειές στο πόδι οδηγούν σε καταστροφικά αποτελέσματα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, το τίμημα πληρώνουν οι πολίτες και ειδικότερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσαράς».

Το γάντι του κ. Αυγενάκη σήκωσε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ο οποίος σε δική του δήλωσε υπογράμμισε ότι «η καθίζηση στον άξονα Ηράκλειο – Μεσσαρά είναι “έργο” της Ν.Δ», ενώ κάλεσε τον υφυπουργό «να μην προκαλεί».

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως «ο κ. Αυγενάκης κάνει ότι δεν θυμάται. Ψεύδεται και φωνασκεί για να μη θυμηθεί και κανένας άλλος».

Υπογράμμισε ότι η καθίζηση στον οδικό άξονα «Ηράκλειο – Μεσσαρά» σημειώθηκε σε σημείο του τμήματος «Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά», το οποίο δημοπρατήθηκε (2007) και περαιώθηκε (2014) επί Ν.Δ. «Ο κ. Αυγενάκης -και όχι μόνο- γνωρίζει ότι η καθίζηση είναι «έργο» της Ν.Δ.

Ας μην προκαλεί, λοιπόν», κατέληξε.

Νίκος ΠαππάςΛευτέρης Αυγενάκηςειδήσεις τώραδρόμοςΚρήτη