Ελλάδα|15.03.2022 14:19

Βίντεο ντοκουμέντο: Από αυτή την επίθεση ξεκίνησε η έρευνα για τους χούλιγκαν

Ευλαμπία Ρέβη

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση των χούλιγκαν που είχαν σπείρει τον τρόμο στην Αττική φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr.

Η έρευνα για την εγκληματική οργάνωση, που όπως σχολιάζουν έμπειροι αστυνομικοί είχε στρατιωτική δομή και πειθαρχία, ξεκίνησε στις 24 Απριλίου του 2020 μετά από επίθεση 40 ατόμων σε γραφείο συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Οι δράστες, τότε, όπως φαίνεται στο αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει το ethnos.gr, φορώντας full face κουκούλες και κράνη εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στο εσωτερικό του συνδέσμου όπου μέσα βρίσκονται τρία άτομα με πέτρες, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες και ξύλινα καδρόνια και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με την δικογραφία δύο από τους κατηγορούμενους καταγράφηκαν σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία να συζητούν για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουν μετά την επίθεση στον σύνδεσμο του Κορυδαλλού. Σε αυτήν αναφέρουν ότι είναι σημαντικό να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν στο άμεσο μέλλον εκ νέου επίθεση σε βάρος του εν λόγω συνδέσμου, με σκοπό να εκμηδενίζουν τους «αντιπάλους» τους, οργανώνοντας παράλληλα στρατηγική αυτοάμυνας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα γραφεία του συνδέσμου τους.

Ενδεικτικά φέρονται να είπαν τα εξής:

  • «Δηλαδή εγώ της άποψης είμαι καλύτερα το να κρυφτώ και να μην φάμε πακέτο τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα να είσαι από πάνω γιατί έχεις πάει και Κορυδαλλό παρά να ανοίγεις ρε φίλε».
  • «Πρέπει να ξανακάνουμε εμείς πρώτοι επίθεση. Να μην περιμένουμε, γιατί αυτοί σίγουρα την ψάχνουνε να μας κάνουνε κάτι πριν τον χειμώνα. Πρέπει να κάνουμε εμείς πρώτοι δύο χτυπήματα και μετά να παίξεις, μετά παίζεις όπως θέλεις, να μην ανοίγουμε και καθόλου στ αρχίδια μου μετά».
  • «Οπότε τι πρέπει να κάνεις; Να προσπαθείς να το αποφύγεις κάπως ρε φίλε, να το, να μην έχεις στάνταρ μέρα ή να αλλάζεις ώρες τουλάχιστον. Άνοιξε εννιά μια μέρα, άνοιξε οκτώμιση με εννιάμιση ρε φίλε».
  • «Ρε μ… για να φοβηθούνε και να μαζευτούνε θέλει δύο πακέτα τώρα μπαμ μπαμ. Θέλει πρώτον, μην περιμένουμε να μας κάνουνε. Αυτό είναι το χειρότερο γιατί θα μας κόψουν τα φτερά».
  • «Αν κάνουμε δύο πρώτοι θα μας δώσει και ώθηση, και θα κ… όλοι, και μετά τους παίζουμε στον χορό μας, στα αρ… μας. Θα ανοίγουμε και μία φορά τον μήνα στην π… μας μετά, αν τους έχουμε κάνει δύο απανωτά».
  • Χθες μετά την απολογία τους πήραν τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι 3 από τους 4 συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η 28χρονη φερόμενη ως αρχηγικό μέλος. Κατά πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην απολογία τους παραδέχτηκαν κάποια περιστατικά συμπλοκών και σωματικών βλαβών σε οπαδούς αντιπάλων ομάδων, αρνήθηκαν όμως τις ληστείες, την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τους εμπρησμούς και την κατοχή εκρηκτικών που τους αποδίδεται.

Η σφοδρότητα της συγκεκριμένης επίθεσης και ο αριθμός των μολότοφ που χρησιμοποιήθηκαν προβλημάτισαν έντονα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας που έφτιαξαν ειδική «ομάδα κρούσης» η οποία εργάστηκε μεθοδικά επί μήνες και με απόλυτη μυστικότητα ερευνώντας δεκάδες άτομα και διευθύνσεις σε όλη την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες με τη χρήση ειδικού λογισμικού ανάλυσης πληροφοριών κατάφεραν να συνδέσουν την επίθεση αυτή με μια σειρά από επιθέσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις που είχε διαπράξει η εγκληματική οργάνωση.

αστυνομίαξυλοδαρμόςσύλληψηχούλιγκανεπίθεση