Ελλάδα|20.03.2022 22:52

Η Ένωση Ποινικολόγων ανέλαβε δράση για την πυρόπληκτη Εύβοια

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Χαλκίδα. Το ethnos.gr βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τις σημαντικές τοποθετήσεις κορυφαίων νομικών της χώρας μας για καίρια ζητήματα, όπως αυτά της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποινικής αντιμετώπισης των εμπρηστών, καθώς και τι ισχύει για τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο.

Το διήμερο συνέδριο ήταν αφιερωμένο σε θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος και μέσα από τις παρουσιάσεις εξειδικευμένων δικηγόρων, δικαστών και εισαγγελέων παρουσιάστηκε η πλήρης βεντάλια του νομικού πλαισίου που ισχύει στη χώρα μας από την έννομη προστασία των δασών μέχρι τις υδατοκαλλιέργειες και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της τιμητικής βράβευσης του αειμνήστου Γιάννη Σταμούλη, που ανάμεσα σε πολλά άλλα ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ανακίνησε την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων στη χώρα μας, στην νομικό και κόρη του Χριστίνα Σταμούλη. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. και νέο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Βασίλης Μαρκής.

Η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων αναφέρονται τα εξής:

«Τα απαράγραπτα κατά το Διεθνές Δίκαιο εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κινδυνεύουν στη χώρα μας με βιολογική παραγραφή, καθώς με την πάροδο του χρόνου, εκλείπουν πλέον οι πολίτες που νομιμοποιούνται ενεργητικά να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Η Ενωση Ποινικολογων και Μαχόμενων Δικηγόρων τίθεται στη διάθεση όλων των συναδέλφων που συνδέονται άμεσα η έμμεσα με Μαρτυρικούς Τόπους και Χωριά προκειμένου είτε να ανακινηθούν οι ήδη ασκηθείσες αγωγές της περιόδου 1995-1997, είτε να ασκηθούν νέες όπου αυτό είναι εφικτό και τους καλεί να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Τα μέλη του ΔΣ

  • Γιαννης Γλύκας Πρόεδρος
  • Ιφιγένεια Βασιλοπούλου Αντιπρόεδρος
  • Χριστίνα Βαθειά Αντιπρόεδρος
  • Βαγγέλης Γκιγκιλίνης Γεν. Γραμματέας
  • Κωνσταντίνος Μαντζουράνης Ταμίας
  • Βασίλης Ταουξης επ. Πρόεδρος
  • Γιώτα Παντελεάκη επ. Αντιπρόεδρος».

Στο συνέδριο συμμετείχε και η δημοσιογράφος του ethnos.gr και του OPEN TV, Ευλαμπία Ρέβη, η οποία μαζί με τον πρώην δασονόμο, επικεφαλής του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών και πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, Σπύρο Ραπτάκη, ανέλυσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασών στην Εύβοια, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κρίνεται ως μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Εύβοιαειδήσεις τώραδικηγόροι