Ελλάδα|29.03.2022 11:42

Θεσσαλονίκη: Δικάζεται ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας - Αντιεμβολιαστές έξω από τα δικαστήρια

Newsroom

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου, δικάζεται σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου ο καθηγητής της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι εκφράζουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν και συνθήματα, όπως «Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου».

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Αύγουστο του 2021, με αφορμή το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Δημήτρης Κούβελας είχε συσχετίσει το ισχαιμικό επεισόδιο με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο είχε κάνει ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην ανάρτησή του ο καθηγητής του ΑΠΘ προέτρεψε «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη».

Έντονες αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε προκαλέσει η συγκεκριμένη ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά. Παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Δημήτρης ΚούβελαςΝίκος Χαρδαλιάςεμβόλιοδικαστήριο