Ελλάδα|29.03.2022 19:27

Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου: Το κορίτσι της λίστας Forbes με τους πιο επιτυχημένους «30 under 30»

Newsroom

Η Δρ. Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου βρέθηκε στη λίστα Forbes «30 under 30» στην κατηγορία Science and Healthcare. Είναι νευροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockfeller στη Νέα Υόρκη και μίλησε για τα επιτεύγματά της, ενώ παράλληλα απαντά στο εάν θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

Η ίδια αφηγείται πως οι σπουδές της ξεκίνησαν στην Ελλάδα, όπου σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και έπειτα συνέχισε στη Βαρκελώνη, στη Νέα Υόρκη, στη Βόρεια Καρολίνα και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

«Άλλαξα κατευθύνσεις και η διάκριση έγινε λόγω της συμμετοχής μου σε πρότζεκτ νευροβιολογίας» δηλώνει η ίδια στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» του Open.

Στην ερώτηση πώς από τη Φιλολογία «μεταπήδησε» σε κάτι τόσο διαφορετικό, η ίδια λέει πως η μεγάλη αλλαγή και το μεγάλο κίνητρο «έγινε στο μάστερ μου, το οποίο ήταν αρκετά διεπιστημονικό» και «είδα ότι υπάρχουν πολλοί κλάδοι που εστιάζουν πιο πολύ στο τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και γιατί μιλάνε οι άνθρωποι».

Τέλος, στο ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποτε στην Ελλάδα, απαντάει πως «συγκεκριμένα τώρα, με τις τωρινές συνθήκες, είναι δύσκολη η επιστροφή μου στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά εργαστήρια. Θα μπορούσα αλλά οι συνθήκες δεν είναι γόνιμες».

ειδήσεις τώραForbesΛίστα Forbesγιατρός