Ελλάδα|05.04.2022 14:02

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το μήνυμά της πριν τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό - «Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή»

Newsroom

Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση, προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μεταφερθεί η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το βράδυ της Δευτέρας.

«Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή»

Λίγο πριν τη μεταγωγή της από την ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού, η 33χρονη μίλησε στο STAR και είπε «ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».

Στις φυλακές Κορυδαλλού εν μέσω αποδοκιμασιών η Πισπιρίγκου

Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν. Ωστόσο, τα μέτρα μεταγωγής από την Αστυνομία ήταν δρακόντεια και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί.Επίσης η υπόθεση των τριών παιδιών είναι ακόμα υπό διερεύνηση και η κατηγορούμενη πρέπει να είναι διαρκώς στην διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις αν χρειαστεί.

Οι έρευνες «τρέχουν» και για τα τρία παιδιά - Ένας εισαγγελέας για κάθε θάνατο

Ταχύτερα αναμένεται να κινηθούν πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Ο φάκελος της προκαταρκτικής έχει σταλεί στην Αθήνα και πια τρεις εισαγγελείς Πρωτοδικών της Αθήνας ασχολούνται ο καθένας με το κάθε παιδί ξεχωριστά.

Ειδικότερα, ο φάκελος της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν «γεμίσει», ενώ ξεκινάει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η νέα έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά -που ξεκίνησε μετά τη δίωξη εις βάρος της 33χρονης μητέρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας- θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο «φως» και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Γι’ αυτόν τον λόγο ανέλαβαν τρεις και όχι ένας εισαγγελέας. Οι δύο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις.

Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δύο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη στην απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη σε όσα υποστήριξε η εν διαστάσει σύζυγός του στην απολογία του, ήταν άμεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη παρακολούθησε όσα είπε η 33χρονη στην ανακρίτρια. Αυτή τη στιγμή, ο Μάνος συζητά με τον δικηγόρο του προκειμένου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες πληροφορίες για τον 30χρονο έρχονται από το περιβάλλον του, καθώς ο ίδιος μιλά με συγκεκριμένα άτομα. Ακόμη, τα κοντινά του πρόσωπα δηλώνουν ότι είναι σοκαρισμένοι, προδομένοι και νιώθουν «σαν τώρα να γνωρίζουν τη Ρούλα».

δολοφονίαειδήσεις τώραΜάνος ΔασκαλάκηςπαιδιάΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου