Ελλάδα|11.04.2022 08:54

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Στο φως ντοκουμέντο από το monitor της Τζωρτζίνας που καίει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Newsroom

Ντοκουμέντο από το monitor της Τζωρτζίνας από την Πάτρα που δείχνει ότι το 9χρονο παιδί κατέρρεε κάθε φορά που έμενε μόνο του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη τη διαφορά της εικόνας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ και το απλό δωμάτιο που έρχεται στο φως από το Mega.
Ειδικότερα, στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία φωτογραφία από τα monitor την ώρα που που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στην Πάτρα, χωρίς να είναι παρούσα η μητέρα της, και μια φωτογραφία από το μόνιτορ την ώρα που η μικρή νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο, με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατέρρεε όταν έμενε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Στη φωτογραφία αριστερά, από τη ΜΕΘ δηλαδή, όταν δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι απούσα, οι καρδιακοί σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι κανονικοί, ενώ και οι αναπνοές της είναι κανονικές. Στη φωτογραφία με την 33χρονη παρούσα φαίνεται η βραδυκαρδία της 9χρονης, ενώ παρουσιάζει πτώση σφυγμών. Συγκεκριμένα οι σφυγμοί πέφτουν από τους 86 στους 61 και οι αναπνοές της στις μόλις 11.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αυτή η εικόνα της Τζωρτζίνας είχε παρατηρηθεί τρεις με τέσσερις φορές.
Επί της ουσίας αυτό που αποδεικνύεται από τις εικόνες είναι πως όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο δωμάτιο η κατάσταση της 9χρονης κόρης της επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάζουν στη ΜΕΘ, όπου και η κατάσταση της υγείας της βελτιωνόταν αμέσως.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί ζήτησαν από τη 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπήσει τα επεισόδια της κόρης της, αφού δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.

Να σημειωθεί ότι εκφράζονται υποψίες από την ΕΛΑΣ ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επιχειρήσει και άλλες φορές να δηλητηριάσει τη μικρή Τζωρτζίνα με κάποια ουσία, όπως την κεταμίνη με την οποία τη δολοφόνησε στις 29 Ιανουαρίου χορηγώντας της θανατηφόρα δόση.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί είχαν παρατηρήσει ένα ακόμη σύμπτωμα στην μικρή Τζωρτζίνα που τους είχε προκαλέσει εντύπωση, αυτό της μυδρίασης. Η μυδρίαση, δηλαδή η διαστολή της κόρης των ματιών μπορεί να προκληθεί από υπερδόση ουσίας όπως η κεταμίνη ή κάποια παραπλήσια, τη στιγμή όμως που οι γιατροί εκείνη την περίοδο έδιναν στο παιδί φάρμακα που δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα αλλά ακριβώς τα αντίθετα.

ειδήσεις τώραΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτρακεταμίνηπαιδίΜΕΘ