Ελλάδα|18.04.2022 12:33

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη

Σοφία Φασουλάκη

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο Θανάσης Κουκάκης έχει καταγγείλει ότι μέσω του λογισμικού Predator, το οποίο εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο (Citizen Lab), άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του, τα μηνύματα, τις εφαρμογές, τις φωτογραφίες και τα e-mail του.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο, επί 10 εβδομάδες άγνωστοι μπορούσαν να ακούν και να βλέπουν τα πάντα στο κινητό του τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας το λογισμικό κατασκοπείας Predator το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Cytrox στη Βόρεια Μακεδονίας και «μπορεί να παρακολουθεί συνομιλίες, μηνύματα κειμένου, κωδικούς πρόσβασης, αρχεία, φωτογραφίες, ιστορικό Διαδικτύου και επαφές ενός τηλεφώνου».

δημοσιογράφοςΔικαιοσύνηειδήσεις τώρα