Ελλάδα|18.04.2022 14:00

Πάτρα: Γιατί ο θάνατος της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο - Επιμένει στο αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Newsroom

Αθώα δηλώνει η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, που δεν έχει υποβάλλει ακόμα αίτημα άρσης της προσωρινής της κράτησης. Ο δικηγόρος της 33χρονης που κατηγορείται τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου υποστήριξε ότι η πελάτισσά του, αισθάνεται δικαιωμένη, παρά τις αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν καθημερινά.

Ειδικότερα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ζήτησε να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας και δήλωσε αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα  και τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του, που προέκυψαν από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια: «Την πρωτοβουλία της έρευνας θα τη διατηρήσουν οι εισαγγελικές Αρχές»

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο από τότε που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ η σχετική είδηση, κάτι που φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που την μετέφεραν στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα. Ενώπιον της ανακρίτριας είχε αναφέρει πως όταν άκουσε τη σχετική είδηση μπήκε στο διαδίκτυο και πληκτρολόγησε για πρώτη και μοναδική φορά τη λέξη κεταμίνη.

Από τα στοιχεία όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε διαβάσει για την κεταμίνη νωρίτερα. Σύμφωνα με τον εκδότη της εφημερίδας «Μπαμ», υπάρχει μια εγγραφή 17 Ιανουαρίου 2022 δηλαδή 12 ημέρες προτού η Τζωρτζίνα καταλήξει που η κατηγορούμενη έκανε αναζήτηση με αναισθητικά φάρμακα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η κεταμίνη.

Δώδεκα ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου γίνεται η Πισπιρίγκου φαίνεται ότι έψαχνε στο Διαδίκτυο για κεταμίνη και 3 ημέρες πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα στις 26 Ιανουαρίου η μηχανή αναζήτησης της Google προτείνει στην Πισπιρίγκου να επισκεφτεί σελίδες με ουσίες που εμπεριέχουν την συγκεκριμένη ουσία

Θα ζητήσει να αποφυλακιστεί

Όσον αφορά στο αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που ανέφεραν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει πίσω στο αίτημα αποφυλάκισης. «Είναι δικαίωμά της και εμείς θα το προχωρήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για ακόμα μία φορά ο δικηγόρος έριξε το βάρος στους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού». Οπως είπε η κεταμίνη υπήρχε στα βαλιτσάκια στη ΜΕΘ και μέσα υπήρχαν όπως τόνισε 5 φιαλίδια με 5 ml/mg το καθένα. «Η κεταμίνη βρισκόταν στα χέρια των γιατρών, πολύ κοντά στην Τζωρτζίνα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λέων: Η υπόθεση της Ίριδας και νομικά θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά

Από τη δική του πλευρά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισήμανε ότι το πόρισμα του θανάτου της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τα αίτια του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, που θα ρίξουν «άπλετο φως» στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα. Την ιατροδικαστική εξέταση των δύο παιδιών έχουν αναλάβει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Ο Γρηγόρης Λέων ανέφερε για την ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας: «Έχουμε ξεκινήσει σε μία καλή αφετηρία εδώ και δύο μέρες, νομίζω, είναι θετικό το γεγονός ότι οι δύο πραγματογνώμονες της Ίριδας, του δεύτερου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, συμφωνούν και οι δύο πλέον για συγκεκριμένη αιτία θανάτου, ότι δηλαδή πέθανε από ασφυκτικό θάνατο».

«Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση της Ίριδας και νομικά θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά, γιατί ακούμε για την κεταμίνη, ακούμε για λάθη γιατρών. Ακούμε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε για άλλες ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί, βέβαια ο συνήγορός της ανέφερε ότι πριν 6-7 μήνες δόθηκε κεταμίνη στο παιδί. Άρα νομίζω ότι είναι μία αστοχία ότι δεν έψαξε την κεταμίνη, αν είχε αυτή χορηγηθεί ή αλλιώς θα πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους», τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ίριδα θα είναι το καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης της Πάτρας. Πρώτον, γιατί φαίνεται να υπάρχει μία ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Δεύτερο, δε θα υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα, με την έννοια να έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες, γιατί σας θυμίζω ότι μιλάμε για ένα βρέφος το οποίο κατέληξε μόνο του», είπε ο ιατροδικαστής Λέων.

Σε ερώτηση αν θα καταλήξουμε σε ασφυκτικό θάνατο (της Ίριδας) ο οποίος προήλθε από εγκληματική ενέργεια κάποιου που βρισκόταν στον χώρο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων απάντησε: «Ακριβώς, και επίσης οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον χώρο (την ώρα που εξέπνευσε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι ήταν».

ειδήσεις τώρακεταμίνηΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου