Ελλάδα|20.04.2022 15:37

Συνελήφθη άντρας που εισέβαλε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα και άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο

Newsroom

Τη σύλληψη άντρα που εισέβαλλε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα και άρχισε να φωνάζει στο μικρόφωνο ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την αστυνομία, τo Σάββατο, 16 Απριλίου, ο ίδιος εισέβαλλε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με βυζαντινή μουσική, άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να ουρλιάζει στα αραβικά.

Ο ίδιος απομακρύνθηκε από δύο άντρες που συμμετείχαν στη χορωδία της εκδήλωσης, ενώ στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που έφτασε αφότου, ωστόσο, ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Εντέλει ο άντρας συνελήφθη την Μεγάλη Τετάρτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη αλλοδαπός για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας

Συνελήφθη,  μεσημβρινές ώρες σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών,  αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας, της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης και της προσβολής συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η ανάρτηση Θεοδωρικάκου

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Θεοδωρικάκος με ανάρτηση στο Twitter έγραψε ότι «Η ΕΛ.ΑΣ. δρα με αποτελεσματικότητα. Ο άνδρας που δημιούργησε πρόβλημα στην εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα συνελήφθη. Οφείλουν όλοι σεβασμό στις θρησκευτικές λειτουργίες μας».

Ελληνική Αστυνομίαειδήσεις τώρασύλληψηΆγιος Παντελεήμονας