Ελλάδα|28.04.2022 18:12

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού που εξαφάνισαν με γερανό - Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ένα άτομο ταυτοποιήθηκε για την κλοπή του Οικίσκου του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Απριλίου, σε αφύλακτο οικόπεδο, στην περιοχή της Καλαμαριάς .

Μετά την καταγγελία της κλοπής, η οποία έγινε από ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού το πρωί της Τετάρτης, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένες έρευνες και κατάφερε να βρει το κίμπο λίγες ώρες αργότερα. Θεωρείται θέμα ωρών να συλληφθεί ο δράστης που ταυτοποιήθηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των συνεργών του.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε ως θρασύτατη την κλοπή του οικίσκου, η οποία έγινε σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Οι δράστες χρησιμοποίησαν γερανό για να αποσπάσουν το περίπτερο, το οποίο ήταν άδειο.

«Όταν κάποιος περαστικός ή κάτοικος της περιοχής δει ένα γερανό να παίρνει τον οικίσκο και μάλιστα μετά τις γιορτές του Πάσχα, δεν μπορεί να φανταστεί ότι πρόκειται για κλέφτες. Άλλωστε, ο οικίσκος ήταν άδειος από τα πράγματά μας, αφού είχαν τελειώσει οι γιορτές και είχε αποσυνδεθεί από το ρεύμα. Το ίδιο μπορεί να σκεφτόμασταν και εμείς, αν βρισκόμασταν τυχαία εκεί κοντά. Είναι πολύ πιθανό να πήγαινε το μυαλό μας ότι οι χειριστές του γερανού είναι οι εθελοντές που βοηθούν το Χαμόγελο του Παιδιού ή άνθρωποι του χορηγού, του κ. Γιώργου Γλέντου, ο οποίος μας παραχωρεί δωρεάν τον οικίσκο κάθε χρόνο. Ευτυχώς, η αστυνομία έδρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Πριν καταγγείλουμε την κλοπή, εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα να έγινε κάποιο μπέρδεμα, αφού μιλήσαμε με τους εθελοντές χειριστές του γερανού αλλά και με την τροχαία», αναφέρει στο ethnos.gr η συντονίστρια του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννα Μακρή.

Κατά την ίδια, ο οικίσκος είναι πολύ ακριβώς, αφού η αξία του αγγίζει τα 7.000 ευρώ και γι’ αυτό προφανώς κίνησε το ενδιαφέρον των κλεφτών. Στο παρελθόν το Χαμόγελο του Παιδιού έπεσε κι άλλες φορές θύμα κλοπής. Όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, σε μια περίπτωση άγνωστοι έκλεψαν ολόκληρο τροχόσπιτο, το οποίο είχε τοποθετήσει στην Αθήνα.

κλοπήαστυνομίαΘεσσαλονίκηΧαμόγελο του Παιδιούειδήσεις τώραΚώστας Γιαννόπουλος