Ελλάδα|03.05.2022 18:00

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 3χρονης που κατέληξε, διέταξε το υπουργείο Υγείας

Newsroom

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 3χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας. Η γνωμάτευση των γιατρών του νοσοκομείου έχει δείξει ως αιτία θανάτου την πολυοργανική ανεπάρκεια.

Παράλληλα, οι γονείς του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει μήνυση, προκειμένου να διερευνηθεί, αν υπήρξε κάποιο ιατρικό λάθος.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε περάσει covid-19 πριν από κάποιες μέρες και είχε εμφανίσει συμπτώματα που παρέπεμπαν σε long covid-19 ή στο σύνδρομο Καβασάκι. Με αυτά τα συμπτώματα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και όταν επιδεινώθηκε η υγεία του, το πρωί του Σαββάτου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Ιπποκράτειο».

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

«Το κοριτσάκι ήρθε σε εμάς το Σάββατο σε πολύ άσχημη κατάσταση και μπήκε αμέσως σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, δεν άντεξε και κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Η επίσημη αιτία θανάτου του, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι πολυοργανική ανεπάρκεια. Το κοριτσάκι είχε περάσει covid-19 πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να πει αυτήν τη στιγμή με βεβαιότητα, αν ο θάνατός του έχει κάποια σχέση με τον κορονοϊό ή όχι», αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του «Ιπποκρατείου», Γιώργος Δόντσιος.

έρευναΘεσσαλονίκηνεκρό παιδίπαιδίειδήσεις τώραανήλικηΙπποκράτειο Νοσοκομείουπουργείο Υγείας