Ελλάδα|25.05.2022 17:51

Ένταση στη δίκη Φιλιππίδη: Διαρκείς αντεγκλήσεις μεταξύ δικηγόρων και διακοπές – Οι λόγοι

Newsroom

Σε κλίμα αντεγκλήσεων και με συνεχείς διακοπές έγινε την Τετάρτη, 25 Μαΐου, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Οι συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των δικηγόρων για δικονομικά ζητήματα οδηγούσαν συνεχώς σε διακοπές του δικαστηρίου. Ένταση επικράτησε και μεταξύ της προέδρου και των συνηγόρων υπεράσπισης μετά την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημά τους να μην καταθέσει ως διάδικος η τρίτη γυναίκα, καθώς όπως υποστήριζαν δεν είχε κατατεθεί το σχετικό παράβολο.

Δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι

Οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη επέμειναν στην ένστασή τους, με την πρόεδρο να τους απαντά πως σε περίπτωση που διαφωνούν με την απόφαση μπορούν να κάνουν έφεση ή αναίρεση. Αυτή η φράση πυροδότησε τους δικηγόρους οι οποίοι έκαναν λόγο για μεροληψία. «Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι. Μόλις είπατε στον κ. Φιλιππίδη ‘΄’για μας είστε ένοχος’’. Στη συνείδησή σας έχει κριθεί η ενοχή του. Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλουμε διακοπή να συνεννοηθούμε με τον εντολέα μου», είπαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου.

Πρόεδρος: Κύριε κατηγορούμενε, έχετε κάποιο παράπονο; Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι, όπως λέει και ο κ. συνήγορός σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματά σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου (συνήγορος Φιλιππίδη): Είναι απαράδεκτο να του λέτε «κάντε έφεση»!

Ζ. Σαλούστρος (δικηγόρος καταγγέλλουσας): Τι είναι αυτά που λέτε; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο;

βιασμόςκατηγορούμενοιΠέτρος Φιλιππίδηςδικαστήριοδίκηειδήσεις τώρα