Ελλάδα|09.06.2022 16:02

«Καρφιά» στρατιωτικών σε Παναγιωτόπουλο για το «ελβετικό τυρί»: Βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα» και «τιμωρεί καθημερινά τα στελέχη»

Newsroom

Την αντίδραση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Ο υπουργός Άμυνας είχε πει, σύμφωνα με πληροφορίες: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον.Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο».

Η ΠΟΕΣ, σε σχετική της ανακοίνωση, κατηγορεί τον υπουργό πως βγάζει «αυθαίρετο συμπέρασμα», ενώ κάνει λόγο και για «ανυπόστατες κατηγορίες».

«Κλείνετε τρία χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τιμωρώντας καθημερινά τα στελέχη με την πολιτική που ασκείτε, η οποία δεν λέει να συμπεριλάβει την παραμικρή μέριμνα υπέρ τους» τονίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση.

Παράλληλα, ζητείται η διεξαγωγή έρευνας ώστε, όπως λένε, «να ανακαλύψετε αν και ποιοικρύβονταιπίσω από τις διαρροές που επικαλείστε».

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

 

Η δήλωση Παναγιωτόπουλου

Μήνυμα προς το εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας, όπου ενημέρωνε για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαρροές που προέρχονται από στελέχη των ΕΔ αποτελεί σημείο ανησυχίας ενώ εξέφρασε την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο.

Είπε συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες: «Θα θέσω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί στα επιτελεία. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η κατασκοπεία πλέον.Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο».

Αφορμή για τη σκληρή παρέμβαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου αποτέλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, Γιάννη Μπουρνούς, ο οποίος υποστήριξε ότι μίλησε με το τοπικό αξιωματικό και τότε ενημέρωσε Για τη αμυντική διάταξη του νησιού. «Ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο που είχε μιλήσει με αξιωματικό ή τοπικό αξιωματικό και μας έλεγε για την διάταξη στο νησί», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις

Κακοκαιρία Genesis: Φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς - Ποιές περιοχές επηρεάζονται

Γιώργος Παπανδρέου: Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό

Πιο κοντά στο όνειρο για τη Νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Δημοσιεύθηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ

στρατόςστρατιωτικοίΒουλήειδήσεις τώραΝίκος Παναγιωτόπουλος