Το OPEN στο Αγαθονήσι: Οι ακρίτες δεν πτοούνται από τις τουρκικές προκλήσεις
NewsroomΣτο ακριτικό Αγαθονήσι το μικρό νησί των 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων που απέχει 5 ναυτικά μίλια από την τουρκικά παράλια και το οποίο και το οποίο παρουσιάζεται στους τουρκικούς χάρτες ως γκρίζα ζώνη, βρέθηκε η απεσταλμένη του OPEN, Γεωργία Λαγού.
Οι ευθείες απειλές της Τουρκίας έχουν στόχο να αποσταθεροποιήσουν τα μικρά ακριτικά νησιά κάτι όμως το οποίο δεν πετυχαίνουν.
«Το νησί ήταν πάντα ελληνικό δεν ήταν ποτέ τουρκικό και μόνο ελληνικά στοιχεία έχει επάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος, στην κάμερα του OPEN.
Μόνιμη είναι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του Λιμενικού με τις περιπολίες να είναι αυξημένες εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας των τελευταίων ημερών.
Όπως εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, κυβερνήτης σκάφους της ομάδας Ειδικών Αποστολών, «είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της τελευταίας ασκήσεις των γειτόνων, κάνουμε αυτό που κάναμε εδώ και τόσο καιρό να περιπολούμε τα θαλάσσια σύνορά μας».
Την ίδια ώρα κάτοικος εξηγεί ότι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές το μήνα ή γίνονται υπερπτήσεις από τους Τούρκους.
Κακοκαιρία Genesis - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Πότε θα περιοριστεί
Κύκλωμα κοκαΐνης: Ποιος είναι ο σκληρός δολοφόνος που καταζητείται από τη Βρετανία
Κύκλωμα που παρασύρει κορίτσια μέσω instagram καταγγέλλει το Χαμόγελο του Παιδιού
- Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων
- «Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους
- Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
- Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου