Ελλάδα|20.06.2022 20:24

Αυτοψία του OPEN στον Έβρο: Τεράστια η πίεση από τα κυκλώματα των διακινητών - Βίντεο ντοκουμέντο από τα κρυφά μονοπάτια που χρησιμοποιούν

Newsroom

Στον Έβρο βρέθηκε το Ανοιχτό Κανάλι προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στον τόπο όπου μετανάστες διακινούνται προς το εσωτερικό της Ελλάδας, δεχόμενοι εντολές από τους διακινητές που με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά σπρώχνουν τους ανθρώπους σε βάρκες, χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους.

Το βίντεο-ντοκουμέντο που κατέγραψε το κανάλι μαρτυρά την οργανωμένη άφιξη μεταναστών στη χώρα μας, υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών. Σε πολλές περιπτώσεις τη δράση τους σταματούν ο στρατός και οι Έλληνες συνοριοφύλακες.

Το ποτάμι είναι γεμάτο παρατημένες βάρκες. Οι μετανάστες περνούν επί ελληνικού εδάφους, πετούν πάνω στις κονσερτίνες τα ρούχα τους προκειμένου να περάσουν με ευκολία.

Οι άνθρωποι στοιβάζονται μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμη και στο πορτ μπαγκάζ, για να χωρέσουν και οι επτά. Ο διακινητής τους κλωτσά για να μπουν όλοι μέσα. Ο καθένας έχει πληρώσει μέχρι και 3.000 ευρώ ως αντίτιμο, για να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Τεράστια πίεση από τα κυκλώματα διακινητών

Η πίεση που καταγράφεται στο σημείο από τα κυκλώματα διακινητών είναι τεράστια και όσο η στάθμη του νερού πέφτει στο ποτάμι, τόσο εντείνεται η πίεση. Στα μέσα του καλοκαιριού η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.

Το πρωί της Δευτέρας, η Αναστασία Αργυριάδου και το OPEN ΤV κατέγραψαν τη στιγμή που μια βάρκα με μετανάστες προσπαθούσε να περάσει από το Αλί-Μπέη στην περιοχή της Μάνδρας, όμως στη θέα του στρατού, οι άνθρωποι γύρισαν πίσω. Οι ελληνικές Αρχές είναι σε αυξημένη επιφυλακή λόγω της εποχής αλλά και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο πεντάμηνο.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται στο μεταξύ η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Μυκόνου, ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία αυτό το πεντάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021 ανέρχεται σε 36%.

Η κίνηση της Τουρκίας να στείλει τους ανθρώπους στη χώρα μας, θέτοντας τους σε άμεσο κίνδυνο, δείχνει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την αποθράσυνση της Τουρκίας. Παράλληλα, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει καμία επικοινωνία στα σύνορα ανάμεσα στην τουρκική και την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο, εξηγούν πως δεν βλέπουν σχέδιο οργανωμένης υβριδικής απειλής, τονίζουν όμως πως το καλοκαίρι οι Αρχές θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αυτό το καλοκαίρι είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε περισσότερο από ποτέ».

«Είναι μια χρονική περίοδος που δεν επιτρέπεται η παραμικρή αδυναμία και η παραμικρή υστέρηση στην εκτέλεση του καθήκοντος. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι με εγρήγορση, με αυστηρή εφαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων θα ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή χρειαστεί και κληθούμε να ανταποκριθούμε», συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Πάτρα: «Κόλαφος» το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Δείχνει εγκληματική ενέργεια

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το θρίλερ με το ακέφαλο πτώμα - Τι έχουν δείξει έως τώρα οι εξετάσεις

Πανελλήνιες 2022: Κωδικούς ασφαλείας για το μηχανογραφικό πρέπει να δημιουργήσουν οι υποψήφιοι - Οι ημερομηνίες υποβολής

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Η «ακτινογραφία» του προγράμματος - Τέσσερις κλίμακες επιδότησης, τα κριτήρια αξιολόγησης και η προθεσμία

διακινητέςΤουρκίαμεταναστευτικόΈβροςμετανάστεςειδήσεις τώρα