Ελλάδα|11.07.2022 08:30

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκύρος μετά την κακοκαιρία – Τι είπε ο δήμαρχος στο OPEN

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκύρος καθώς η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου προκάλεσε σοβαρές ζημιές. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δύο γέφυρες στα νότια του νησιού κατέρρευσαν.

Τι είπε ο δήμαρχος Σκύρου στο OPEΝ για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες τα δύο τελευταία 24ωρα, με τη βοήθεια και της Περιφέρειας και της Πολεμικής Αεροπορίας είμαστε εντάξει» είπε στο OPEN o δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος. «Έχουμε ανοίξει όλα τα οδικά δίκτυα, οι παραλίες είναι προσβάσιμες, μικροζημιές κοντά στους οικισμούς έχουν αποκατασταθεί» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές υποδομές και να εξασφαλιστεί ότι στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοιες καταστάσεις. «Τόσους μεγάλους όγκους νερού δεν έχουμε ξαναζήσει. Πρέπει να γίνουν διανοίξεις σε μεγάλα ρέματα που καταλήγουν σε παραλίες και περνάνε από χωριά. Πρέπει να γίνει μια βασική παρέμβαση» τονίζει.

Όλες οι ειδήσεις

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία κλείνει τη στρόφιγγα και η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα – Φόβοι για νέες αυξήσεις τιμών

Προσωπικός γιατρός: Πόση ώρα θα εξετάζει τους ασθενείς και ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του – Πότε θα πληρώνουν οι πολίτες

«Συλλέκτες κατοικίδιων»: Το κάνουν από αγάπη προς τα ζώα ή κρύβεται κάτι άλλο; Τι λέει στο ethnos.gr η πρόεδρος του σωματείου «Αδέσποτος Πλανήτης»

Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές του επιδόματος ρεύματος – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Σκύροςκατάσταση έκτακτης ανάγκηςκακοκαιρίαειδήσεις τώρα