Θεσσαλονίκη: Σκύλος «πρόδωσε» το ληστή ιδιοκτήτη του
NewsroomΣκύλος φαίνεται να «πρόδωσε» τον ιδιοκτήτη του, αποκαλύπτοντας την εγκληματική του δράση. Πρόκειται για ένα σκυλί ράτσας τσόου – τσόου, το οποίο ο 31 ετών ιδιοκτήτης φαίνεται να είχε μαζί του, όταν αποπειράθηκε να ληστέψει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και τα χαρακτηριστικά στοιχεία του ζώου αξιοποιήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα στοιχεία, από την αστυνομία, που ερευνούσε τον τελευταίο καιρό τους δράστες πανομοιότυπων ληστειών. Σε αυτές τις συνθήκες, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τόσο τον ίδιο όσο και τον 40χρονο συνεργό του, οδηγώντας τους στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συγκεκριμένο δίδυμο φέρεται να διέπραξε από τον περασμένο Απρίλιο 15 ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, «χτυπώντας» κυρίως καταστήματα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ανάλογα με την περίπτωση, απειλούσαν τα θύματά τους είτε με σύριγγες είτε με μαχαίρι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Η «λεία» τους φαίνεται να ξεπέρασε τις 3.500 ευρώ.
Οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν, ενώ με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Οι ίδιοι επικαλέστηκαν την τοξικομανία τους για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών