Ελλάδα|15.07.2022 19:45

Φωτιά στο Ρέθυμνο: 112 για εκκένωση του οικισμού Μέλαμπε – Γιατί δεν επιχειρούν τα Canadair

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που καίει στον Ορνε Ρεθύμνου στην Κρήτη. Μάλιστα αργά το απόγευμα της Παρασκευής εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση του Μελαμπε προς την Νέα Κρύα Βρύση.

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Γιατί δεν επιχειρούν τα Canadair

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα Canadair λόγω του στροβιλισμού των ανέμων. Ωστόσο επιχειρούν κανονικά τα ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά στην Κρύα Βρύση και Ορνέ επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η φωτιά επεκτείνεται και στο Κάτω Ροδάκινο και στον Άνω Ορνέ! Αυτή τη στιγμή επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο και άλλα δύο είναι για ανεφοδιασμό. Περιμένουμε ελικόπτερα της πυροσβεστικής από Καλαμάτα και Αθήνα αλλά δεν ξέρουμε πότε θα έρθουν!», ανέφερε μιλώντας στο flashnews.gr, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Από τις φωτιές τραυματίστηκαν 2 άτομα, ένας πυροσβέστης και μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Εξάλλου, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, οι φωτιές σε Κέρκυρα, Κύθηρα Ηλεία, Πτολεμαΐδα και Ναύπλιο, τέθηκαν υπό έλεγχο.

Μάχη με τις φλόγες και στην Κέρκυρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη νότια Κέρκυρα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή στις Κλεισούρες - Αλευροπάρι.

Στην επιχείρηση κατάσβεσής της, συνδράμουν αυτή την ώρα μόνο επίγεια μέσα της πυροσβεστικής με 15 άνδρες και πέντε οχήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά ακόμη δεν έχει οριοθετηθεί, λόγω του δύσβατου και απροσπέλαστου της περιοχής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα - Εφημέρευαν δεκάδες γιατροί, λέει το υπ. Υγείας

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες - Ρεκόρ αιτήσεων

Ιβάνα Τραμπ: Η λαμπερή επιχειρηματίας που συνέδραμε στην επέκταση της οικογενειακής αυτοκρατορίας - Ο ρόλος και η φιλόδοξη ζωή

Μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο και Κέρκυρα: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα ανά την Ελλάδα

ειδήσεις τώραΡέθυμνοφωτιάφωτιά τώρα