Ελλάδα|19.07.2022 17:17

Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία προσπάθεια διαπόμπευσης: Γιατί δεν δημοσιεύουμε επιστολή του Αλέξη Κούγια, συνήγορου υπεράσπισης του Δ. Λιγνάδη

Newsroom

Το απόγευμα της Τρίτης έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ethnos.gr μια επιστολή από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Η επιστολή έχει τίτλο «Ποια είναι η αλήθεια για τα δήθεν ανήλικα παιδιά που δήθεν βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης και ποια είναι η αλήθεια για τους μάρτυρες που τους υποστήριξαν» και συνοδεύεται από φωτογραφίες τριών καταγγελλόντων και ενός μάρτυρα κατηγορίας στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι φωτογραφίες -οι οποίες προφανώς αποτελούν μέρος της δικογραφίας- προέρχονται από τα προφίλ των τεσσάρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ στο κείμενο της ανακοίνωσης ο συνήγορος υπεράσπισης τού, σε πρώτο βαθμό καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, επαναλαμβάνει τις αναφορές περί «επαγγελματιών ομοφυλοφίλων» . Παράλληλα, επιχειρεί, για άλλη μια φορά, τη διαστρέβλωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λέγοντας ότι: «Αυτά είναι λίγα από τα στοιχεία που έλαβαν υπ’ όψιν τους οι Τακτικοί Δικαστές που αθώωσαν τον Δημήτρη Λιγνάδη και το Δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής και έτσι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι εκτός φυλακών, στο δε Εφετείο μάλιστα είναι σίγουρο ότι θα αθωωθεί».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης το ethnos.gr κάλυψε πλήρως και με αντικειμενικότητα τα γεγονότα και τη διαδικασία της εκδίκασης. Παρουσιάσαμε -ως οφείλαμε- τις απόψεις και την υπερασπιστική γραμμή του κ. Κούγια και του πελάτη του.

Δεν θα δημοσιεύσουμε, όμως, τη συγκεκριμένη ανακοίνωση αλλά και τις φωτογραφίες που την συνοδεύουν καθώς αρνούμαστε να παίξουμε το παιχνίδι των εντυπώσεων που επιχειρεί να στήσει ο κ. Κούγιας.

Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε – με οποιονδήποτε τρόπο- σε προσπάθειες διαπόμπευσης ανθρώπων δημοσιοποιώντας φωτογραφίες, πρόσωπα και ονόματα καταγγελλόντων ή μαρτύρων. Δεν θα γίνουμε φορέας παραβίασης προσωπικών δεδομένων ειδικά όταν αυτά αφορούν θύματα ή φερόμενα θύματα βιασμών. Η δημοσιοποίησή τους άλλωστε δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Αλέξης ΚούγιαςΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώρα