Ελλάδα|21.07.2022 17:52

Φωτιά στη Δαδιά: Παίρνει μεγάλες διαστάσεις – Καίει σε τρία μέτωπα, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά στα όρια του δάσους της Δαδιάς, στο φράγμα της Λύρας του Δήμου Σουφλιού, η οποία παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά πλέον έχει ανοίξει σε τρία μέτωπα και υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί ακόμα και στον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, το οποίο είναι μοναδικής βιοποικιλότητας και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura.


Αυτήν τη στιγμή δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή και η επιχείρηση των πυροσβεστών επικεντρώνεται στην προστασία του δάσους.

Στην περιοχή επιχειρούν 102 πυροσβέστες, με 29 οχήματα, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Η αγωνία επικεντρώνεται στο να καταφέρουν οι πυροσβέστες να ελέγξουν τη φωτιά, πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων.  

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ethnos.gr δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, το έργο κατάσβεσης της φωτιάς είναι πολύ δύσκολο, διότι στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση με πεύκα. Επίσης, είναι επικίνδυνο για τις επίγειες δυνάμεις, αφού καίει σε δύσβατη περιοχή.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν και οι άνεμοι, αφού συνεχώς αλλάζει η φορά τους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 20 Ιουλίου είχε ξεσπάσει και άλλη πυρκαγιά στο Δήμο Σουφλίου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Λαβάρων, η οποία έσβησε μετά από περίπου τρεις ώρες, χωρίς να κινδυνεύσει κάποια κατοικημένη περιοχή.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφωτιάΔάσος Δαδιάςπυροσβέστεςαεροπλάνα