Ελλάδα|26.07.2022 17:19

Βάλια Κάλντα: Έξι μέρες καίει η φωτιά - Άκουσαν τις εκκλήσεις και έστειλαν ειδικό ελικόπτερο

Newsroom

Σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα καίει η φωτιά στη Βάλια Κάλντα, η οποία ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη από κεραυνό και σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχει κάψει μερικά εκατοντάδες στρέμματα. 

Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει προσωρινά περιοριστεί, καθώς το πρωί της Τρίτης το ελικόπτερο Erickson S-64, που επιχειρούσε σε άλλα πύρινα μέτωπα, έφτασε στη Βάλια Κάλντα μετά τις εκκλήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ζαγορίου και των κατοίκων.

Το ελικόπτερο επιχειρεί αυτή την ώρα με συνεχείς ρίψεις νερού στη δύσβατη και με απότομη κλίση περιοχή. Τις προηγούμενες μέρες επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, τα οποία όμως δεν είχαν καμία αποτελεσματικότητα σε αυτές τις απόκρημνες πλαγιές.

«Αν εξαπλωνόταν η φωτιά θα είχαμε πρόβλημα»

Το ethnos.gr μίλησε με τον Καμίλο Νόλα, διοργανωτή του φεστιβάλ της Βωβούσας, περιοχή δίπλα στη Βάλια Κάλντα, ο οποίος τόνισε ότι «υπήρξε έντονη ανησυχία όταν διαπιστώθηκε πως τα πεζοπόρα και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να οριοθετήσουν την φωτιά λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφίας της περιοχής. Τελικά, ανακουφιστήκαμε στη θέα του ειδικού ελικοπτέρου το οποίο επιχειρεί αυτές τις ώρες. Ξυπνήσαμε με καπνό το πρωί, αλλά τώρα η εικόνα είναι πολύ καλύτερη», ανέφερε στο ethnos.gr.

 

Δεν πέρασε μέσα στον Εθνικό Δρυμό λέει ο Περιφερειάρχης

Ο κ. Νόλα τόνισε ότι η φωτιά καίει μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Από την άλλη πλευρά ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο ethnos.gr επιβεβαίωσε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ ανέφερε ότι δεν πέρασε μέσα στον Εθνικό Δρυμό αλλά έκαιγε δίπλα, στις παρυφές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Save Gas for a Safe Winter: Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης βιομηχανίας – Η επιστολή Μητσοτάκη

ΤΕΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στο νέο ταμείο το 2023 - Ερχεται το MyTeka

Πότε και πώς πήγαν να παγιδεύσουν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη - «Δεν θα συμβιβαστώ με μισόλογα»

Έλον Μασκ: Τρίτο πρόσωπο στο γάμο του συνιδρυτή της Google; Το διαψεύδει λέγοντας πως έχει... αιώνες να κάνει σεξ

φωτιάπυρκαγιάειδήσεις τώραΒάλια Κάλντα