Ελλάδα|05.08.2022 14:19

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Καλύτερη η εικόνα αλλά κίνδυνος για αναζωπυρώσεις Αποκαθίσταται η κυκλοφορία

Newsroom

Συναγερμός σήμανε για την Πυροσβεστική γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής καθώς ξέσπασε φωτιά στη Νέα Πέραμο και πιο συγκεκριμένα στον Λουτρόπυργο, μία ανάσα από την Εθνική Οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και οι οδηγοί να κατευθύνονται στην παλιά Εθνική Οδό από το διόδια Ελευσίνας και μετά.

Οι άνεμοι στο σημείο ήταν ιδιαίτερα ισχυροί ενώ δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα για προληπτικούς λόγους με κατεύθυνση τα Μέγαρα. Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όμως η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί.

Το θετικό είναι ότι το πύρινο μέτωπο είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και δεν χάνεται πολύτιμος χρόνος για τα εναέρια μέσα που επιχειρούν.

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία σταδιακά ξεκίνησε να αποκαθίσταται στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου αρχικά στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας ενώ αναμένεται να αποκατασταθεί κανονικά την επόμενη ώρα. Μετά τις 12:15 και η σιδηροδρομική κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται με την επαναφορά της ηλεκτροκίνησης ύστερα από τη διακοπή της εξαιτίας της πυρκαγιάς στο ύψος της Νέας Περάμου.

Νωρίτερα η Hellenic Train είχε ενημερώσει για διακοπή της κυκλοφορίας ύστερα από εντολή της Πυροσβεστικής.

Δύο αμαξοστοιχίες του Προαστιακού ανέμεναν στους σταθμούς των Άνω Λιοσίων και της Νέας Περάμου, ενώ οργανώθηκε η χρήση λεωφορείων και είχε ξεκινήσει ήδη η μεταφορά επιβατών από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιοσίων προς την Αθήνα οδικώς. Λεωφορεία κατευθύνθηκαν και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Περάμου για τη μεταφορά επιβατών με προορισμό την Αθήνα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι Δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά, 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος

Στην επιχείρηση υπήρξε κι ένα ατύχημα με  πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air tractor, το οποίο κατά τον ανεφοδιασμό «κόλλησε» στη θάλασσα και δεν μπορούσε να απογειωθεί. Οι πιλότοι εγκατέλειψαν το μικρό αεροσκάφος άμεσα και ξεκίνησε επιχείρηση από το Λιμενικό για να μεταφερθούν στη στεριά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους,  καθώς περισυνελέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς

Διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο ύψος της Νέας Περάμου έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα ύστερα από σχετική εντολή της Πυροσβεστικής εξαιτίας πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, δύο αμαξοστοιχείες του Προαστιακού αναμένουν στους σταθμούς των Άνω Λιοσίων και της Νέας Περάμου, ενώ σχεδιάζεται η χρήση λεωφορείων εφόσον επιτραπεί  η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, η οποία παραμένει κλειστή.

ΤΡΑΙΝΟΣΕπυροσβεστικήπροαστιακόςειδήσεις τώραφωτιάΝέα Πέραμοςπυρκαγιά