Ελλάδα|07.08.2022 19:32

Φωτιά στη Λευκίμμη Κέρκυρας: Ξεκίνησε μέσα σε ελαιώνα δίπλα στον οικισμό - Σε ύφεση το μέτωπο

Newsroom

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι σε ύφεση όμως εξακολουθούν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, αλλά μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας θα συμβάλλουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Πρόκειται για μία φωτιά που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι φλόγες ξεπήδησαν σε  ελαιώνα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από οικισμό. Άμεση ήταν η αντίδραση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που προσπάθησε να οριοθετήσει την πυρκαγιά διότι έπαιρνε διαστάσεις εξαιτίας των τοπικών ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες ήταν αρκετά κοντά στα σπίτια και πήραν γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Ευτυχώς, με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και τη συνδρομή εναέριων μέσων η εικόνα είναι βελτιωμένη καθώς έχουν κοπάσει και οι άνεμοι. Όπως μετέδωσε ο Νίκος Γιαπρακάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN από την Πυροσβεστική εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα τεθεί υπό έλεγχο αν και ακόμα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που καίνε στη συγκεκριμένη περιοχή.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική σήμερα εκδηλώθηκαν συνολικά 41 δασικές πυρκαγιές οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιάΚέρκυραΛευκίμμηειδήσεις τώραπυρκαγιάφωτιά τώρα