Ελλάδα|10.08.2022 21:10

Δυστύχημα στα Σύβοτα: Ξεσπά ο σύντροφος της 62χρονης - «Ήταν υπόθεση δευτερολέπτων»

Newsroom

Έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η 62χρονη που έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο στα Σύβοτα την ώρα που ξέσπασε μπουρίνι, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο σύντροφός της, ο οποίος βρισκόταν μπροστά την ώρα του δυστυχήματος, μίλησε για το όσα εκτυλίχθηκαν.

«Είδα να έρχεται το σύννεφο, η αντάρα ερχότανε και του λέω του υπευθύνου "κοίταξε, γύρνα δες έρχεται! Έρχεται του λέω να γυρίσουμε πίσω". "Μη φοβάσαι", μου λέει, "δεν είναι τίποτα" και σε ένα λεπτό μέσα αναποδογύρισαν τα πάντα στη ζωή όλων μας. Και πρώτα απ' όλα έχασε η Τζένη τη ζωή της πολύ τραγικά γιατί προσπάθησε να την κατεβάσει ο άνθρωπος» δήλωσε ο ίδιος στο Star.

«Την κατέβασε μέχρι περίπου δύο μέτρα κοντά στη θάλασσα για να την τραβήξει αλλά έσπασε το σκοινί, δεν ξέρω, έσπασε, λύθηκε, δεν μπόρεσα να καταλάβω και την πήρε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, την πήγε προς Ιταλία μεριά. Αυτό ήταν. Δεν μπορώ να σας πω άλλα γιατί δεν μπορώ να θυμάμαι αυτή την εικόνα» συνέχισε, περιγράφοντας τη μοιραία στιγμή.

«Ήταν υπόθεση 14 - 15 δευτερολέπτων για να τελειώσει. Παιδεύτηκε πάρα πολύ από τα χτυπήματα πάνω στα κύματα με την ταχύτητα που έφευγε» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, οι γιοι του θύματος αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή και επισημαίνουν πως «ήταν ξεκάθαρα θέμα πολύ κακών συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε αυτό που έγινε».

Ο δικηγόρος του χειριστή, Χρήστος Καρβούνης, είπε ότι «ήταν νόμιμη η κίνηση του σκάφους. Μιλάμε για πρόβλεψη που αφορούσε καιρικά φαινόμενα 3 έως 5 μποφόρ, τα οποία δεν είναι απαγορευτικά για τη διενέργεια οποιουδήποτε θαλάσσιου σπορ».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «και ο χειριστής και ο πατέρας του και εγώ από την πλευρά μου έχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με την οικογένεια της θανούσης για να εκφράσουμε πραγματικά και με ειλικρίνεια τη θλίψη μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ