Ελλάδα|10.08.2022 22:28

Ερωτηματικά για το βρέφος που βρέθηκε με δυο άντρες στο Αιγάλεω - Στο στόχαστρο και η μητέρα

Newsroom

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοτική αστυνομία παρατήρησε δυο άντρες να κινούνται ύποπτα κοντά στον σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω με ένα βρέφος οκτώ μηνών στα χέρια.

«Μας έκανε εντύπωση ότι μαζί τους δεν είχαν κανένα προσωπικό αντικείμενο του μωρού, ένα μπιμπερό… Μας χτύπησε καμπανάκι», δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA, ο δημοτικός αστυνομικός Παναγιώτης Ανδριώτης.

Οι δύο άνδρες, 30 και 33 ετών αρχικά υποστήριξαν στους δημοτικούς αστυνομικούς ότι η μητέρα του βρέφους είναι στενή τους φίλη και τους έδωσε το παιδί για να το πάνε βόλτα. Τότε οι δύο αστυνομικοί τους ζήτησαν να πάρουν τη μητέρα τηλέφωνο για να έρθει να πάρει το παιδί.

Αμέσως μετά οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στο τμήμα Ασφαλείας του Αιγάλεω. Εκεί άλλαξαν τα λεγόμενα τους και υποστήριξαν ότι η μητέρα τους είχε δώσει το μωρό για να το πουλήσουν έναντι 50.000 ευρώ, μία εκδοχή όμως που δεν θεωρείται η πιθανότερη από το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς το συγκεκριμένο ποσό δεν συμπίπτει με όσα αναφέρουν αντίστοιχα κυκλώματα.

Στο στόχαστρο και η μητέρα

Όταν βρέθηκε η μητέρα του μόλις 8 μηνών βρέφους, είπε στους αστυνομικούς ότι γνωρίζει τους δράστες και ότι ο ένας άνδρας της άρπαξε το μωρό την ώρα που έκανε μπάνιο. Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρίσκεται και η ίδια, μητέρα πέντε παιδιών.

Εξετάζεται ποια είναι η σχέση της με τους δράστες, πως είναι το περιβάλλον στο σπίτι, που βρίσκονται τα άλλα παιδιά και αν έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Οι δύο συλληφθέντες, 30 και 33 ετών, κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή. Το παιδί μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιγάλεωειδήσεις τώραβρέφος