Ελλάδα|19.08.2022 17:52

Κρήτη: Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του μοτοσικλετιστή που καταπλακώθηκε από δέντρο - Το χρονικό της τραγωδίας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
δυστύχημα Κρήτη
δυστύχημα Κρήτη
δυστύχημα Κρήτη

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου που έχασε χθες την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που περίμενε στο φανάρι με τη μοτοσικλέτα του σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου. Εντωμεταξύ σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου μοτοσικλετιστή στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο. 

Πάντως, από χθες όλη η τοπική κοινωνία της Κρήτης βρίσκεται σε σοκ από τον τραγικό θάνατο του 51χρονου ενώ η οικογένειά του δηλώνει σε κάθε τόνο ότι θα κινηθεί νομικά για να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

30 χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η σύζυγος του 50χρονου Παναγιώτη  που καταπλακώθηκε από πεύκο ενώ είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φανάρι στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου», έγραψε στο Facebook.

«Έχασα τον πατέρα μου για αμέλεια άλλου» λέει ο γιος

Με το πρώτο φως της ημέρας φαίνονται ακόμα τα συντρίμμια της ανείπωτης τραγωδίας. Το δέντρο έχει απομακρυνθεί, έχει μπει ειδική κορδέλα σήμανσης γύρω από τον κομμένο πλέον κορμό ενώ το μηχανάκι του άτυχου 51χρονου παρέμενε στο σημείο μέχρι και λίγο μετά τις 10 που πήγαν και το παρέλαβαν.

Στο σημείο όπου τόσο τραγικά έχασε τη ζωή του ο 51χρονος βρέθηκε και σήμερα ο Χρήστος, ένα από τα τρία παιδιά του άτυχου άνδρα.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο, πονάει πολύ», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Ζητάμε δικαιοσύνη. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο πατέρας μου έχασε την ζωή του για αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν αυτοί. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Το δέντρο είχε πάρει κλίση αρκετό καιρό αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα

«Πρόκειται για μια μεγάλη αμέλεια του Δήμου και είναι άδικο ένας οικογενειάρχης να χάνει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο. Είναι ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Αν είχε πάνω στο μηχανάκι του κάποιο από τα παιδιά του; Ο προϊστάμενος του τμήματος πρασίνου έτυχε να βρίσκεται στο σημείο εκείνη τη στιγμή που χάθηκε ο γαμπρός μου και είδε το τραγικό περιστατικό. Πρόκειται για έναν κεντρικό δρόμο, είχε πάρει κλίση το δέντρο αρκετό καιρό αλλά κανείς ποτέ δεν έκανε τίποτα. Έχει κι άλλα δέντρα που πρέπει να κοπούν προτού θρηνήσουμε κι άλλες οικογένειες. Ο θρήνος μας είναι μεγάλος και μόλις τα καταφέρουμε θα κινηθούμε νομικά» λέει στο protothema.gr ο γαμπρός του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο.

Πώς συνέβη το δυστύχημα 

Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 50χρονος βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού Φούρνου, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του. Αν και φορούσε κράνος δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει, με το δέντρο να το κόβει στα δύο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε ώρες, αλλά ο 50χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Εμφανώς οργισμένος έβλεπε τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, μην μπορώντας να πιστέψει ότι δεν είναι πλέον στη ζωή. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Ερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης του δέντρου

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο Δήμος δεν έχει αφαιρέσει το δέντρο από τον αστικό ιστό. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ήταν αρκετά μεγάλο και είχε αρκετό βάρος που δεν μπορούσε να το σηκώσει. Εικάζεται πως έπρεπε να είχε υποστεί το απαραίτητο κλάδεμα για να αντέξει γι’ αυτό και εκριζώθηκε σπάζοντας και τις πλάκες του πεζοδρομίου.Από την άλλη πλευρά, τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου όσο και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι  αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του δέντρου ενώ απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτηειδήσεις τώραδέντροατύχημαπτώση δέντρου