Ελλάδα|28.08.2022 20:52

Κουφονήσια: Σε δύο ανθρώπους ανήκουν οι σοροί που βρέθηκαν σε σακούλα - Τι εκτιμούν οι γιατροί

Newsroom

Συνεχίζεται το μυστήριο για τις δύο σορούς που εντοπίστηκαν στα Κουφονήσια, από τουρίστα. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν ενήλικο και έναν έφηβο, ενώ οι γιατροί υπολογίζουν ότι ο θάνατος επήλθε αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Ειδικότερα, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Νάξου, Βασίλης Ραπτάκης, δήλωσε στον ANT1 ότι: «Ονομάστηκαν σάκος 1 και σάκος 2 για να κάνουμε τη γνωμάτευση. Στον σάκο 1 βρήκαμε το δεξιό μηριαίο οστό και τα δύο λαγόνια οστά και σχεδόν ολόκληρη την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Αυτό το κομμάτι του πτώματος ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, δηλαδή δεν υπήρχαν μαλακά στοιχεία και μύες. Ήταν όλα ξηραμένα».

«Το δεύτερο κομμάτι ήταν μικρότερης ηλικίας και αυτό το συμπεραίνω και από το μήκος και από το μέγεθος των οστών. Είναι ανθρώπινο και αυτό αλλά μικρότερης ηλικίας», συμπλήρωσε ο κ. Ραπτάκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα πτώματα εντοπίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Αυγούστου, στην παραλία Φυκιό στο Κάτω Κουφονήσι, μέσα σε σακούλα.

Ο τουρίστας ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές με άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου, να σπεύδουν στο σημείο. Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο του νησιού, λόγω προχωρημένης σήψης δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί εάν η πρώτη σορός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα.

Η σακούλα που εντοπίστηκε έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με το cyclades24.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πτώματαειδήσεις τώραΚουφονήσισορόςΚουφονήσια