Ελλάδα|01.09.2022 17:00

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαραθώνιες καταθέσεις για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Ποιοι θα βρεθούν την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ρούλα Πισπιρίγκου / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη
Ρούλα Πισπιρίγκου / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη
Ρούλα Πισπιρίγκου / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη
Ρούλα Πισπιρίγκου / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη
Ρούλα Πισπιρίγκου / Intime News
Ρούλα Πισπιρίγκου / Intime News
Ρούλα Πισπιρίγκου / Intime News
Ρούλα Πισπιρίγκου / Intime News
Ρούλα Πισπιρίγκου / Intime News

Νέος γύρος καταθέσεων αρχίζει για τους θανάτους της 3,5 ετών Μάλενας και της 6 μηνών Ίριδας στην Πάτρα.

Για περίπου τρεις ώρες κατέθεταν στην 35η ανακρίτρια που διενεργεί την ανάκριση, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, αλλά και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος έκανε τη γνωμάτευση για τον θάνατο των δύο παιδιών, στο πλαίσιο της νέας ιατροδικαστικης έκθεσης των κ.Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο, Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη, για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η επικοινωνία με το FBI - Αμφισβητεί το πόρισμα θανάτου Μαλένας και Ίριδας

Mέσα στο καλοκαίρι η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να συγκεντρώσει νέα στοιχεία που θα αμφισβητούν το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα, προκειμένου να μην δοθεί νομικό πάτημα στην πλευρά Πισπιρίγκου, φαίνεται να είχε πιέσει τις δύο ιατροδικαστές, Ιωάννα Τσάκωνα ( Μαλένας) και Αγγελική Τσιόλα ( Ιριδας), αν όχι να προσχωρήσουν, τουλάχιστον να προσαρμοστούν στο περιεχόμενο της τελικής τους έκθεσης που οδηγεί σε εγκληματικές πράξεις της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ίδια πίεση, για πιο ξεκάθαρες αναφορές, φαίνεται να είχε ασκηθεί και σε μερίδα μαρτύρων του ιατρονοσηλευτικού χώρου, ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» στα όσα ήδη έχουν καταθέσει και αποτελούν «κόλαφο» για την κατηγορουμένη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όμως, σημαντικές κινήσεις και από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βάσει αυτών:

  • Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα έχει μεταφραστεί και ήδη έχει αποσταλεί σε Τοξικολογικό Εργαστήριο της Γερμανίας.
  • Αναζητούνται, παράλληλα, κι άλλα παρόμοια Κέντρα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ευρώπη.
  • Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι, ήδη υπάρχει επικοινωνία με το Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του FBI στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ, προς αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την υπόθεση και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα υπό έλεγχο στοιχεία αφορούν, στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις Τσάκωνα – Τσιόλα, τους ιατρικούς φακέλους των παιδιών και τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε Αθήνα και Πάτρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠάτρακεταμίνηΡούλα Πισπιρίγκουθάνατοιειδήσεις τώρα