Ελλάδα|07.09.2022 10:30

Νέες υποθέσεις κακοποίησης ζώων: Ασυνείδητος έσερνε ασβό με μηχανάκι στην Καβάλα - Γάιδαρος με κομμένο πόδι στα Μέγαρα

Newsroom

Μετά την υπόθεση ντροπής με το γαϊδουράκι στη Ζίτσα Ιωαννίνων που κακοποιήθηκε και τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία, δυστυχώς στο «φως» έρχονται κι άλλες ιστορίες κακοποίησης ζώων.

Ειδικότερα, γνωστά γίνονται δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Μέγαρα και Καβάλα, με γάιδαρο με κομμένο πόδι και με κακοποίηση ασβού, αντίστοιχα.

Ασυνείδητος έσερνε ασβό με μηχανάκι

Ένας ασυνείδητος άνδρας στην Καβάλα έσερνε με το μηχανάκι του έναν μικρό ασβό, σύμφωνα με το Mega. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 2 Σεπτεμβρίου.

Στο βίντεο ακούγονται τα σχόλια «Τι σέρνει εκεί; Σκυλί είναι;», μέσα από το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονται δύο νεαροί που κατήγγειλαν τον άνδρα. Μάλιστα, προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί έτρεξε μέσα στα χωράφια.

Κατόπιν τα δυο νεαρά άτομα πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν το περιστατικό και ο άνδρας συνελήφθη.

Γάιδαρος με κομμένο πόδι στα Μέγαρα

Στα Μέγαρα, ένας κάτοικος ειδοποίησε την Άμεση Δράση και τη φιλοζωική οργάνωση όταν είδε έναν γάιδαρο να περιφέρεται στον δρόμο με κομμένο πόδι και υποσιτισμένος.

Το ζώο, που ήταν μόλις 13 μηνών, θα υποβληθεί σε θεραπεία που θα διαρκέσει 15 μέρες. Παράλληλα, θα τρώει θρεπτικές τροφές, καθώς ήταν περίπου 30 κιλά κάτω από το φυσιολογικό του βάρος.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες, στο «φως» ήρθε και υπόθεση κακοποίησης αλόγου στη Μύκονο, όπου οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου στο νησί της Μυκόνου έδεσε με σχοινί άλογο και οδηγούσε σε κεντρικό δρόμο του νησιού.

Το περιστατικό, όπως είχε μεταδώσει το Star, σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Μυκόνου-Άνω Μεράς, στο ύψος της Φτελιάς, με κατεύθυνση προς τη χώρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

γάιδαροςΚαβάλαειδήσεις τώραζώαΜέγαρακακοποίηση ζώων