Αντιδήμαρχος Αυλώνα: «Σήμερα η Πάρνηθα σώθηκε από θαύμα»
Κώστας ΑσημακόπουλοςΤην τελευταία στιγμή "πιάστηκε" η φωτιά που ξεκίνησε μέσα από το πεδίο βολής του στρατιωτικού στρατοπέδου στον Αυλώνα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του σταθμού Οινοφύτων, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού και εθελοντικές ομάδες που γνώριζαν καλά δύο δύσβατα μονοπάτια σταμάτησαν το μέτωπο της φωτιάς που είχε αρχίσει να ανοίγει.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αυλώνα Νίκο Τζεβελέκο «η άμεση και έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, η καλή συνεργασία Πυροσβεστικής και εθελοντών και άμεση έλευση εναέριων μέσων απέτρεψαν ένα πολύ σοβαρό συμβάν. Εάν έφευγε η φωτιά θα περνούσε στην Πάρνηθα και θα υπήρχαν άλλοι δρόμοι να την κόψουν. Είναι το πιο δύσκολο σημείο για να γίνει μία μεγάλη καταστροφή και για αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί. Η αντιπυρική περίοδος δεν τελείωσε και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική υπηρεσία Οινοφύτων, την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους εθελοντές μας».
- Εξειδίκευση οικονομικών μέτρων: Σε συνταξιούχους που παίρνουν έως και 800 ευρώ η ενίσχυση των 250 - Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης
- Η Ελλάδα παραλαμβάνει τα πρώτα F-16 Viper: Από σήμερα στη φαρέτρα της Πολεμικής Αεροπορίας - Τα χαρακτηριστικά που «τρομάζουν» την Τουρκία
- Προ των πυλών «φθινοπωρινός καύσωνας» - Πρόβλεψη για τριήμερο «σάουνα» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
- «Ελ. Βενιζέλος»: 2,85 εκατ. επιβάτες τον Αύγουστο - 6,1% κάτω από το 2019
- Σάλος στον Λευκό Οίκο: Καταγγελίες για «εξαφανισμένα» 5,6 εκατ. δολάρια - Ο Τραμπ και το παρασκήνιο
- Τραγικός ο απολογισμός από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Εύβοια - Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές
- Η ιστορία του αγώνα ενός πατέρα που ο γιος του έβαλε τέλος στη ζωή του όταν έπεσε θύμα sextortion
- Η νέα γενετική τεχνική που εντοπίζει σχεδόν κάθε λοίμωξη στη «μάχη» πρόληψης νέας πανδημίας