Ελλάδα|21.09.2022 12:24

Απεργία ΜΜΜ: Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στην Αττική - Πού υπάρχουν προβλήματα αυτή την ώρα

Newsroom

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί σε αρκετούς δρόμους της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους λόγω της 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Συνεπώς, από τις πρώτες πρωινές ώρες σημαντικά προβλήματα στη ροή των οχημάτων παρατηρήθηκαν στην Κηφισού από τα ΚΤΕΛ έως και την έξοδο της Αττικής οδού, στην Αθηνών-Κορίνθου, στην κάθοδο της Κηφισίας, στην άνοδο της Συγγρού, στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας και φυσικά στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα προβλήματα για την ώρα υποχωρούν ωστόσο τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εμφανιστούν εκ νέου όταν και οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν από τις δουλειές τους.

Live η κίνηση στην Αθήνα

Επί ποδός η Τροχαία

«Τροχονόμοι έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις σημαντικές διασταυρώσεις της Αθήνας προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, επισήμανε ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Κυριάκος Δημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, εν μέσω της δύσκολης κατάστασης από το πρωί στους δρόμους της Αθήνας με την κίνηση, λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Λεωφόρος Κετεχάκη, Μεσογείων, Συγγρού, Κηφισός είναι κάποια από τα “δύσκολα” σημεία, είπε ακόμη ο ίδιος.

Τα κόκκινα σημεία του χάρτη έχουν αυξημένα προβλήματα στις 12:00

Yπενθυμίζεται ότι την απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) ως αντίδραση στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αλλάζουν ριζικά τη λειτουργία των ΔΕΚΟ και ψηφίζεται την Τετάρτη στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι τη ΣΤΑΣΥ στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «κρεσέντο παλαιοκομματισμού και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με το οποίο: περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών από την αγορά, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού».

Επαναλαμβάνουν ότι οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύουν περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

«Συγκεκριμένα, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και ένα έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου. Επίσης, για πρώτη φορά, προβλέπεται η ύπαρξη σε αυτές τις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση για την απεργία ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του ΕΚΑ, το οποίο ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχουν υπογραφεί, την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας με την πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης, με την ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ και την επαναφορά της δυνατότητας των κοινωνικών εταίρων (οργανώσεων εργαζομένων και διοικήσεων ΔΕΚΟ) να συμφωνούν μισθολογικούς και μη όρους με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αττικήκίνηση στους δρόμουςειδήσεις τώρααπεργίαΜΜΜ