Παρέμβαση Ντογιάκου για την παραγραφή των αδικημάτων για την υπόθεση της SIEMENS - Προκαταρκτική εξέταση
Σοφία ΦασουλάκηΤην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πρόσωπα που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν στην παραγραφή των αξιόποινων πράξεων σχετικά με τα μαύρα ταμεία της Siemens, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.
Η δικαστική απόφαση που προκάλεσε την παρέμβαση
Αφορμή η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή.
Ωστόσο, κατά την κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, εκτός από τις απαλλαγές των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής των αδικημάτων, κρίθηκε ότι πολλοί εξ’ αυτών πρέπει να απαλλαγούν και επί της ουσίας για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, απόφαση για την οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από εκπροσώπους κομμάτων.
- Ζωγράφου: Σκληρός κακοποιός ο 30χρονος που πυροβολήθηκε, λέει η ΕΛΑΣ - Καταγγελία για ύπαρξη φοιτητών κοντά στο συμβάν
- Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα από το υπουργικό: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια - Η Ελλάδα τα είπε όλα στον ΟΗΕ»
- Σοκ σε χωριό της Πρέβεζας: Ηλικιωμένος πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε
- Έχασε σκουλαρίκι μύτης πέντε χρόνια πριν και το βρήκε στον… πνεύμονα του
- Πανελλήνια θλίψη για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ: Πώς κόπηκε το νήμα της ζωής τους - Τα νεότερα για τους τραυματίες
- Η αλήθεια για τα εμβόλια και την ευλογιά των αιγοπροβάτων, το άδειασμα στην Διαμαντοπούλου και η αναδίπλωσή της και η εν κρυπτώ δοξαζόμενη Καρυστιανού
- Σιδηρόδρομος: Εφιάλτης η βλάστηση - Αποσπασματικές οι εργολαβίες και «μπαλάκι» οι ευθύνες
- «Σπριντ» μέχρι το Πάσχα για την κυβέρνηση: Η ατζέντα των παρεμβάσεων και ο σχεδιασμός μήνα - μήνα