Ελλάδα|21.02.2019 11:38

Μέσα σε τέσσερις ημέρες, τέσσερα χτυπήματα του Ρουβίκωνα (vid)

Newsroom

Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουν σημειωθεί επιθέσεις από μέλη του Ρουβίκωνα σε πρεσβείες και εισβολές από αναρχικούς στο Εφετείο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα με βίντεό του μέσω Facebook σημειώνουν, μάλιστα, ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Πρωταγωνιστής των επεισοδίων η αναρχική ομάδα, η οποία από την Κυριακή και μετά - έχει προχωρήσει σε τέσσερις επιθέσεις. Τελευταίο κρούσμα η εισβολή στην πρεσβεία της Βραζιλίας με τα μέλη του Ρουβίκωνα να φτάνουν μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία.

 

Είχε προηγηθεί η επιδρομή στην πρεσβεία της Ελβετίας, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας ευρέσεως εργασίας Manpower και η επίθεση με υλικές ζημιές κατά των καταστημάτων Leroy Merlin.

Την Τετάρτη αναρχικοί έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο του κτιρίου του Εφετείου για να διαμαρτυρηθούν για την απεργία πείνας που κάνει ένας από τους συλληφθέντες από την ομάδα των ληστών του Διστόμου με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε 14 προσγαγωγές με τους προσαχθέντες στη συνέχεια να αφήνονται ελεύθεροι.

Την ίδια ημέρα, όπως γράφει η Καθημερινή, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εισέβαλαν στο χώρο της βιβλιοθήκης του τομέα Ανόργανης Χημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην επιτρέψουν σε διδάσκοντες και πέντε Έλληνες καθηγητές από ΑΕΙ του εξωτερικού να συνεδριάσουν προκειμένου να πιστοποιήσουν το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Η ομάδα των ταραξιών, μάλιστα, όταν οι ακαδημαϊκοί αντέδρασν αρχικά τους έβρισε και στη συνέχεια τους απείλησε ότι «όπου και να κρυφτείτε θα σας βρούμε. Ακόμη και σε αίθουσα ξενοδοχείου να πάτε, θα σας βρούμε».

Ρουβίκωναςαστυνομία