Ελλάδα|05.11.2022 11:28

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Newsroom

Ανοιχτά προαιρετικά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι, σε όλη την επικράτεια, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ενώ το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η σχετική τροπολογία, ψηφίστηκε από τη Βουλή και επαναφέρει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή που ίσχυε ήδη στο πλαίσιο του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες εν τω μεταξύ καταργήθηκαν. Σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν μεγάλες προσφορές σε ποικιλία προϊόντων, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό». Σημειώνεται, ακόμα, ότι οι εταιρίες-μέλη του ΣΕΛΠΕ έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

ΜέΡΑ25: Καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα

Στο θέμα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του. «Με μία αιφνιδιαστική τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η Κυβέρνηση προχωράει στο άνοιγμα των καταστημάτων για μία ακόμα Κυριακή του χρόνου, αύριο 6 Νοεμβρίου. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν ήδη καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, που πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου εξέφρασαν ήδη τις ενστάσεις τους στην κίνηση αυτή του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και της Μητσοτάκης Α.Ε., η οποία όπως φαίνεται για άλλη μία φορά νομοθετεί απλώς και μόνο για τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, αδιαφορώντας πλήρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους, που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 κατέθεσε σχετικά αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για το θέμα», σημειώνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραυπουργείο Ανάπτυξηςωράριο καταστημάτωνΜέΡΑ25ανοιχτά καταστήματα Κυριακέςκαταστήματα