Βόλος: Η πρώτη δωρεά οργάνων μετά από τρία χρόνια - Η γενναία απόφαση οικογένειας 55χρονης που ήταν εγκεφαλικά νεκρή
NewsroomΗ πρώτη δωρεά οργάνων μετά από τρία χρόνια καταγράφτηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, μετά τη γενναία απόφαση που έλαβε η οικογένεια 55χρονης γυναίκας που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ και ήταν εγκεφαλικά νεκρή.
Οι οικείοι της συνηγόρησαν να δοθούν για μεταμόσχευση όλα της τα όργανα και έτσι αναμένεται ιατρικό κλιμάκιο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει τους δυο νεφρούς και το ήπαρ, ενώ πνεύμονες και καρδιά θα μεταφερθούν στην Ιταλία, όπως είπε ο πρόεδρος Νεφροπαθών Μαγνησίας Βασίλης Γιαννάκος, διότι δεν υπάρχει συμβατός δότης στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες του thenewspaper.gr αναφέρουν πως ήδη η μεταμοσχευτική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης βρίσκεται καθ' οδόν, προκειμένου να γίνει η λήψη των δύο νεφρών και του ήπατος, ενώ πνεύμονες και καρδιά, θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στη γειτονική Ιταλία.
- «Διψασμένος» αέρας και εκρηκτικό κοκτέιλ πυρκαγιών: Γιατί η σημερινή μέρα είναι η πιο επικίνδυνη - Τι αλλάζει τις επόμενες ώρες
- Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Από πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και τον θώρακα ο θάνατος του Γεωργίου
- Πώς απαντά η κυβέρνηση στα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών
- «Ανθρώπινα ψυγεία»: Ιαπωνική εταιρεία λανσάρει... προσωπικούς καταψύκτες για αντιμετώπιση της ζέστης