Ελλάδα|18.11.2022 18:19

Δεν έχει προηγούμενο η δράση τους: Σπείρα στη Θεσσαλονίκη μπούκαρε με κλεμμένα αυτοκίνητα σε καταστήματα - Έχει ρημάξει 50 επιχειρήσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ
ΕΛ.ΑΣ

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων και στη συνέχεια διαρρήξεις σε διάφορες εταιρείες σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε γειτονικούς νομούς, εξάρθρωσε μετά από πολύμηνη έρευνα η αστυνομία.

Η εγκληματική οργάνωση προχώρησε σε πενήντα διακεκριμένες κλοπές, 13 κλοπές οχημάτων (εκ των οποίων τα 12 βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους), 14 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, δώδεκα διαρρήξεις εταιρειών, πέντε διαρρήξεις συνεργείων και έξι διαρρήξεις καταστημάτων, στις περιοχές της Σίνδου, της Χαλάστρας, της Ευκαρπίας, του Ευόσμου, του Ωραιοκάστρου, της Μενεμένης, του Αγίου Αθανασίου και της Χαλκηδόνας καθώς και στην Πέλλα, το Κιλκίς και την Ημαθία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 20 και 29 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 34 και 18 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας τελεσμένη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

O τρόπος δράσης τους

Οι δράστες προσέγγιζαν τους στόχους τους με κλεμμένα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια προσέκρουαν στα ρολά ασφαλείας ή στην κεντρική θύρα των επιχειρήσεων και προχωρούσαν σε διαρρήξεις.

Η κλοπή των οχημάτων γινόταν πάντα σε αμέσως προγενέστερο χρόνο είτε από οδικούς άξονες είτε από υπαίθριους χώρους συνεργείων, ενώ μετά την τέλεση των εγκληματικών του πράξεων το κύκλωμα τα εγκατέλειπε.

Η λεία της συμμορίας, από τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα ανέρχεται τουλάχιστον στο συνολικό ποσό των 43.040 ευρώ, ενώ το ύψος των φθορών που προκάλεσαν, υπολογίζεται σε περίπου 30.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, στην περιοχή της Σίνδου, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους μετά από διάρρηξη εταιρείας, απ’ όπου αφαίρεσαν εβδομήντα τέσσερις 74 παλέτες.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

διαρρήξειςαστυνομίαεταιρείεςεγκληματική οργάνωσηκλοπές αυτοκινήτων