Ελλάδα|19.11.2022 15:13

Λάρισα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δραπέτη που το «έσκασε» από το νοσοκομείο - Ελεύθεροι οι συγγενείς του

Newsroom

Ανθρωποκυνηγητό και έρευνες προς πάσα κατεύθυνση διεξάγει η αστυνομία, προκειμένου να βρει τα ίχνη του 38χρονου, οποίος αργά το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου δραπέτευσε από το δεύτερο όροφο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου νοσηλευόταν, εκμεταλλευόμενος κατά πάσα πιθανότητα την υδρορροή.

Ο 38χρονος από το Ζεφύρι Αττικής ήταν τρόφιμος των Φυλακών Λάρισας, όπου εξέτιε πολυετή ποινή για ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα διάπραξης κλοπών, σύσταση συμμορίας και οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση. Ο δραπέτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 10 Νοεμβρίου, επειδή είχε καταπιεί χλωρίνη.

Την ίδια στιγμή, στις 25 Νοεμβρίου θα οδηγηθούν στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες στενοί συγγενείς του δραπέτη, οι οποίοι μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για έναν 19χρονο ανιψιό του, δύο αδελφές του, 20 και 37 ετών, καθώς και τον 40χρονο γαμπρό του. Οι τέσσερις συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στο νοσοκομείο της Λάρισας, από το οποίο δραπέτευσε ο 38χρονος. Κατηγορούνται για συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου.

Έλυσε τις χειροπέδες

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα απόλυτα το πώς ο 38χρονος δραπέτης κατάφερε να φύγει από το νοσοκομείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους φρουρούς των φυλακών, οι οποίοι είχαν την εποπτεία του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 38χρονος, αφού έσβησε το φως του δωματίου του, κατάφερε να λύσει τις χειροπέδες, με τις οποίες ήταν δεμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και να βγει από την μπαλκονόπορτα. Στη συνέχεια και με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις ο δραπέτης κατάφερε να διαφύγει, αφού κατέβηκε τους δύο ορόφους από την υδρορροή του νοσοκομείου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοδραπέτηςφυλακέςΛάρισααστυνομία