Ελλάδα|25.11.2022 20:16

Στο φως κύκλωμα που έστηνε εξετάσεις οδήγησης στην Αττική: Πάνω από 10 συλλήψεις – Ανάμεσά τους και υπάλληλοι της Περιφέρειας

Newsroom

Σε 13 συνολικά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, για «κομπίνες» με εξετάσεις οδήγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, 3 εκ των συλληφθέντων ήταν υπάλληλοι του τμήματος Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, ενώ σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για «μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς». 

Κινείται και η πειθαρχική διαδικασία

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με την ενημέρωση για το γεγονός, κινήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες από τον εσωτερικό κανονισμό και την κείμενη νομοθεσία πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να ληφθούν όλα τα διοικητικά μέτρα για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του κύρους των υπηρεσιακών μονάδων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με επιστολή του περιφερειάρχη προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητήθηκε λόγω της εξαιρετικής σπουδαιότητας του θέματος, να γνωστοποιηθεί το εάν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλων και για ποια αδικήματα κατηγορούνται, ώστε να τεθούν αμέσως εκτός υπηρεσίας.

Επίσης, με επιστολή του στον γενικό διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζητήθηκε αναλυτική αναφορά, ώστε να προχωρήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

«Είμαστε απόλυτα σαφείς», τονίζεται στην ανακοίνωση «καμία έκνομη, παραβατική, αντικοινωνική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη διοίκηση της Περιφέρειας. Απολύτως καμία, ποτέ και για κανέναν λόγο.

Η συνεχής προσπάθειά να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών, με έμφαση στην ψηφιοποίηση, την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και την επικράτηση της διαφάνειας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν μπορεί ούτε πρόκειται να ακυρωθεί ή να επισκιαστεί από ανέντιμες πράξεις επίορκων υπαλλήλων. Πράξεις που θίγουν τον πολίτη, την Περιφέρεια, αλλά και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, που δίνουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

«Έκθετοι Πατούλης και Καραμανλής»

Mε φόντο τις εν λόγω εξελίξεις, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος  εξαπέλυσαν πυρά κατά της κυβέρνησης.

«Η αποκάλυψη ύπαρξης κυκλώματος στημένων εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται συγκεκριμένα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, δύο εκ των οποίων φημολογείται πως είναι και στελέχη της ΔΑΚΕ, αλλά και στελέχη Σχολών Οδηγών, εκθέτει τόσο τον κ. Πατούλη όσο και τον κ. Καραμανλή», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους. 

Υπενθυμίζουν ότι ο κ. Καραμανλής ένα χρόνο πριν υποσχόταν ότι το νομοσχέδιό του φέρνει αδιάβλητες εξετάσεις και πόλεμο στη διαφθορά. 

«Σήμερα, οι μεγαλοστομίες της Ν.Δ. καταρρέουν. Ο νόμος Καραμανλή παραμένει «γυμνός». Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν εντοπίζονται και δεν εκτοπίζονται, αλλά επεκτείνουν και τη δράση τους. Με τη συμμετοχή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Οι κύριοι Πατούλης και Καραμανλής οφείλουν εξηγήσεις. Γνώριζαν ή όχι; Στη μία περίπτωση θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συγκάλυψη, στην άλλη για ανικανότητα», καταλήγουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εξετάσεις οδήγησηςσυλλήψειςΠεριφέρεια Αττικήςδίπλωμα οδήγησηςσύλληψηειδήσεις τώρα