Ελλάδα|13.12.2022 18:54

Κρήτη: Χειροπέδες στον 33χρονο που γρονθοκόπησε και αποπειράθηκε να βιάσει 50χρονη - Πώς κατάφεραν να τον συλλάβουν

Newsroom

Συνελήφθη ο 33χρονος που κατηγορείται για βιαιοπραγία και απόπειρα βιασμού εις βάρος 50χρονης στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο κατηγορούμενος, το απόγευμα της Τρίτης, κάλεσε στο κινητό τη γυναίκα, ζητώντας της να τη συναντήσει μόνη για να της ζητήσει «συγγνώμη».

Ειδικότερα, φέρεται να της ζήτησε να συναντηθούν για να της ζητήσει «ταπεινά» συγγνώμη για αυτό που της έκανε, ισχυριζόμενος ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών.

Η 50χρονη τρομοκρατήθηκε, αρνήθηκε να τον συναντήσει αρχικά, αλλά στη συνέχεια μιλώντας με την οικογένειά της και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, του απάντησε θετικά κλείνοντάς του ραντεβού αρχικά σε ένα καφέ, όπου όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε, ενδεχομένως γιατί ήθελε να ελέγξει τον χώρο -αν θα ήταν μαζί με αστυνομικές δυνάμεις η γυναίκα.

Στη συνέχεια, της έκλεισε δεύτερο ραντεβού σε ανοικτό δημοτικό πάρκινγκ, όπου και εκεί δεν εμφανίστηκε. Τότε ανέλαβε η γυναίκα την πρωτοβουλία να τον καλέσει στο κινητό του και να του ζητήσει να επισπεύσει τη συνάντηση γιατί είχε δουλειά. Εκείνος της απάντησε ότι ήταν στη Γρα Λυγιά και της αντιπρότεινε να συναντηθούν στο καφέ ενός βενζινάδικου, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια των συνομιλιών τους η γυναίκα έπαιρνε οδηγίες από τους άνδρες της ασφάλειας, ώστε να τον κρατάει ήρεμο και να μην καταλάβει ότι υπήρχε παρακολούθηση. Όταν εκείνος εμφανίστηκε στο τρίτο ραντεβού στο καφέ του βενζινάδικου, αντί για εκείνη εμφανίστηκαν στο ραντεβού οι άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Ο 33χρονος είχε αλλάξει εντελώς τα χαρακτηριστικά του: είχε κουρευτεί, είχε ξυρίσει το μούσι του και είχε αλλάξει την ενδυμασία του, ενώ είχε κρύψει το μοτοποδήλατο με το οποίο είχε δραπετεύσει από τον χώρο της επίθεσης.

Ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας, όπου περίμενε η 50χρονη με τον σύζυγό της προκειμένου να τον αναγνωρίσει, προσπάθησε να της ζητήσει συγγνώμη.

Ο άνδρας θα παραμείνει απόψε στα κρατητήρια Ιεράπετρας και αύριο, Τετάρτη, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτησύλληψηειδήσεις τώραΙεράπετρααπόπειρα βιασμούεπίθεσηασέλγεια