Ελλάδα|03.01.2023 12:17

Πάτρα: Τι υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 35χρονος που για να πει τα κάλαντα του έβαλαν φωτιά

Newsroom

Το κατώφλι της Ασφάλειας Πατρών πέρασε το πρωί της Τρίτης ο 35χρονος, που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μια ομάδα ατόμων, τον ανάγκασε να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά, και μάλιστα κατέγραψαν με βίντεο την αποτρόπαια πράξη και τη δημοσίευσαν.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το θύμα δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, ενώ ισχυρίστηκε πως ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ακόμη, σημείωσε πως μόνος του γονάτισε ενώ δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας πιθανώς να καλύψει τους δράστες.

Παράλληλα, ο 35χρονος Ρομά δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στην επιχείρηση, αυτή ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά

Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π», με τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του σοκαριστικού περιστατικού κακοποίησης.

Το χρονικό

Το περιστατικό έγινε το πρωί του Σαββάτου, όταν ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να πει τα κάλαντα.

Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα, με τον 35χρονο να υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά. 

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει και προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή! Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Το γεγονός κάνει γρήγορα… τον γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης. Ορισμένοι, ενεργούντες υπεύθυνα, αποφασίζουν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του επικίνδυνου «καψονιού» φθάνουν στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και αμέσως σοκάρουν. Απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό ενός ανθρώπου. 

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού… ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες κι όπως αποδείχθηκε πολλοί επισκέπτες του διαδικτύου «γέλασαν» με το… απάνθρωπο «κατόρθωμά» τους. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτιάαστυνομίακάλανταΠάτραειδήσεις τώρα