Ελλάδα|04.01.2023 15:39

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη - 29 συλλήψεις

Newsroom

Σε 29 συλλήψεις ατόμων, που επιχείρησαν την ανακατάληψη κτιρίου, που ανήκει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, προχώρησε η αστυνομία.

Ειδικότερα, γύρω στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ομάδα ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκε στο εγκαταλελειμμένο κτίριο (ανήκει στο ΑΠΘ) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, προκειμένου να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη -όπως υποστήριξαν οι καταληψίες- ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας, Θάνο Χατζηαγγέλου.

Ο τελευταίος είχε συλληφθεί για τρομοκρατία ως μέλος της ομάδας «Αναρχική Δράση» και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Σερρών, αφού από πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για τη μεταφορά του από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές τις Νιγρίτας.

Μάλιστα, η ομάδα των καταληψιών κρέμασε και ένα πανό από την οροφή του κτιρίου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον Θάνο Χατζηαγγέλου.

Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, επιχείρησαν να βγάλουν τους καταληψίες από το κτίριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο σημείο. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και οι 29 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του ΑΠΘ στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου τελούσε υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από το 2004. Τον Αύγουστο του 2020, μετά από επέμβαση της αστυνομίας η κατάληψη εκκενώθηκε.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αστυνομίακατάληψησυλλήψειςΘεσσαλονίκη