Ελλάδα|04.01.2023 20:14

Εκτός λειτουργίας ο σταθμός Ανω Πατησίων στον Ηλεκτρικό - Ηλεκτρολογική βλάβη μετά από κλοπή καλωδίου

Μαρία Λιλιοπούλου

Εκτός δικτύου έχει βγει από νωρίς το απόγευμα ο σταθμός των Ανω Πατησίων της Γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση εξαιτίας σοβαρής ηλεκτρολογικής βλάβης, η οποία προκλήθηκε από εκτεταμένη κλοπή καλωδίων στην εφεδρική παροχή ρεύματος του σταθμού.

Σε σχετική ερώτηση του «ethnos.gr», πηγές της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) επιβεβαίωναν το πρόβλημα τονίζοντας ότι υπάρχουν βυθίσεις στο ρεύμα και η βλάβη, η οποία αφορά τη ΔΕΗ, γίνεται προσπάθεια να επιδιορθωθεί. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της ΣΤΑΣΥ για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ εκτός λειτουργίας είναι και η εφεδρική παροχή ρεύματος του σταθμού εξαιτίας της κλοπής του καλωδίου.

Από την κλοπή έχει επηρεαστεί η ηλεκτροδότηση του σταθμού και όχι των γραμμών και σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, το τεχνικό πρόβλημα στο βασικό σύστημα εντοπίζεται στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Αγιο Ελευθέριο. 

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι δε λειτούργησε ούτε το εφεδρικό σύστημα: «Το απαρχαιωμένο σύστημα ηλεκτροδότησης του ΗΣΑΠ, η έλλειψη υλικών από τις αποθήκες, αλλά και προσωπικού που θα αποκαταστήσει τη βάβη και η ανεπάρκεια του συστήματος φύλαξης που παρά τη συνδρομή της αστυνομίας, φαίνεται ότι έχει σοβαρά θέματα, αποτελούν τις κύριες αιτίες του συμβάντος», επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Πάνος Κοντογιάννης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηλεκτρικόςκαλώδιαΣΤΑΣΥειδήσεις τώρα