Ελλάδα|25.01.2023 18:07

Ο ψευτογιατρός έδινε στους ασθενείς μέχρι και τους λογαριασμούς των παιδιών του - Πώς πληρωνόταν για τις απάτες και τα «μαύρα» που βρέθηκαν

Newsroom

Τα κέρδη του ψευτογιατρού από τις μεγάλες απάτες που έστηνε, ήταν πολλά. Τώρα, φαίνεται πως βρέθηκαν εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του σε άλλες χώρες, ενώ χρήματα εντοπίστηκαν και σε λογαριασμούς συγγενών του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, υπάρχουν εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του γιατρού - «μαϊμού» σε Ελβετία και Γερμανία.

Ο 66χρονος, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, έταζε σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας πως θα γίνουν καλά, αλλά πρώτα ζητούσε χιλιάδες ευρώ για θεραπεία με βλαστοκύτταρα καθώς και ταξίδι στη Γερμανία.

«Έπρεπε όμως να πάει στη Γερμανία, να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις και εκεί θα της πουν τι ακριβώς θα της δώσουν. Πράγματι, πήγε στη Γερμανία, έκαναν την εξέταση αυτή, η οποία γινόταν και στην Ελλάδα, αλλά εμείς δεν το ξέραμε. Στη Στουτγκάρδη πήγε, σε κάποιο κέντρο που μας σύστησε εκείνος. Αυτός μαζί με τη γυναίκα του συνεργαζόταν, η οποία είναι Ελληνογερμανίδα» αναφέρει η μητέρα ενός θύματος στο T-live.

Το ταξίδι στη Γερμανία έγινε παρουσία του ίδιου του φερόμενου «ψευτογιατρού». Μάλιστα, σύμφωνα με την οικογένεια της ασθενούς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν και τα δικά του έξοδα, με το ίδιο μέσο να φέρνει στο «φως» ντοκουμέντα από την πληρωμή των εισιτηρίων και της διαμονής του.

Εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο, η οικογένεια υποστηρίζει πως πλήρωσε και το ξενοδοχείο, με το συνολικό ποσό της διαμονής να είναι περίπου στα 400 ευρώ για ένα βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η οικογένεια της γυναίκας που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, ο ψευτογιατρός τούς ανάγκαζε να του καταβάλλουν τα ποσά που ζητούσε σε μετρητά:

«Κάποια τα κατέθετα στην τράπεζα, αλλά δεν το δεχόταν, γιατί μου έλεγε ότι "δεν μπορώ να τα εμφανίσω εγώ στην Ελλάδα, λόγω του ότι εγώ είμαι στη Γερμανία και συνεργάζομαι με το κέντρο στη Γερμανία και πρέπει να μου τα δίνεις μετρητά". Τα περισσότερα δόθηκαν μετρητά. Δόθηκαν βέβαια και κάποια χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μέσω τραπεζικού λογαριασμού στη Γερμανία».

«Μαύρα» εκατομμύρια στους λογαριασμούς του 66χρονου

Οι καταθέσεις των χρημάτων από τους ασθενείς για τις δήθεν θεραπείες με τα βλαστοκύτταρα και τα πεπτίδια, γίνονταν και σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της οικογένειας του 66χρονου, όπως μεταδίδει το Mega.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θύματα έχουν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό:

  • Της μητέρας του (Συνδικαιούχοι: η σύζυγος και ένας γιος)
  • Του γιου του που είναι γιατρός (Ποσό 55.000€)
  • Των δύο γιων του, λογαριασμός από τον οποίο το 2019 αγοράστηκε αυτοκίνητο αξίας 22.233 ευρώ

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δηλωμένα χρήματα του 66χρονου ψευτογιατρού, την περίοδο από 1/1/2009 έως 31/12/2020, ήταν 165.446 ευρώ.

Ωστόσο, από την έρευνα βρέθηκαν «μαύρα» 1.076.910 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ψευτογιατρόςαπάτηειδήσεις τώρασκλήρυνση κατά πλάκαςεξαπάτησηγιατρός